tag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post9081366209504898032..comments2023-06-12T14:33:14.239+03:00Comments on cocina-rendez-vous: Sterko kepsnys su sveikuoliškomis burokėlių salotomisOdetahttp://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-8894011140859904282013-08-29T07:33:10.599+03:002013-08-29T07:33:10.599+03:00Violeta, džiaugiuosi, kad patiko:) Tada, kai tik k...Violeta, džiaugiuosi, kad patiko:) Tada, kai tik kaja bus kaip koja, siūlau išbandyti :)Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-44491784218306882342013-08-28T21:25:56.378+03:002013-08-28T21:25:56.378+03:00uj ir kam aš nakčiai čia skaičiau, dabar užmigt ne...uj ir kam aš nakčiai čia skaičiau, dabar užmigt negalėsiu, o ir ryt iki parduotuvės su savo koja nenudardėsiu :(Violetahttps://www.blogger.com/profile/03519513360862668410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-59848187396626482452012-05-08T01:30:19.701+03:002012-05-08T01:30:19.701+03:00Aš manau, jog morkos ir ridikai skanesni nešaldyti...Aš manau, jog morkos ir ridikai skanesni nešaldyti. Bet va Sibiro virtuvėje konservavime būtinas šaldymas. Apie tai minejau čia: http://segebute.blogspot.com/2012/05/pyrageliai-su-kopustais.html<br />Mano močiutė emaliuotame puode (geriau tai daryti bačkoje) šaldydavo/konservuodavo obuolius, čielus kopūstus su morkomis, česnakus, bruknes, spanguoles, agurkus, grybus - gruzdus ir kitus didelius grybus... Pildavo daržovėms "raugo": druskos/vandens ir prieskonių, o uogoms ir obuoliams - sirupo: acto, cukraus, vandens ir prieskonių. Tie puodai stovėdavo paslėgti akmenimis balkone. Rudenį parūgdavo, o pašalus suledėdavo. Tada tik galima valgyti, kai viskas į ledą sušąla naktimis bent keletą savaičių - dieną atitirpsta kiek ir jau gali mėgautis patiekalu. Man ypač patikdavo taip paruošti buoliai - su jais mažiausia rizikos, nes naudojama šiek tiek acto, ir tas raugas labai skanus. Mandig, jog šiuo būdu konservuojant, išlieka nesuirę maiste esantys vertingi mikroelementai. Bet jeigu ruduo šiltas ir skysčiai pradeda putoti - tai viskas sugadinta.Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-90876212824052451982012-02-21T09:00:50.987+02:002012-02-21T09:00:50.987+02:00Vėl gaminau salotas iš šaldyto burokėliu. Pas mus ...Vėl gaminau salotas iš šaldyto burokėliu. Pas mus šios salotos prigijo:) Ačiū. Labai įdomu, ar galima šaldyti morkas,ridikus, kad poto gaminti tokias sveikuoliškas salotas?Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-9675197490403998832012-02-21T04:09:37.674+02:002012-02-21T04:09:37.674+02:00Tik dabar atradau šį įrašą. Puikus derinys - atiti...Tik dabar atradau šį įrašą. Puikus derinys - atitirpęs burokėlis su obuoliu ir česnakais. Manau, jog čia į kompaniją tiktų bet kokie vaisiai ar nekeptos daržovės (išskyrus bulves ir baklažanus): greipfrutas, kopūstas, vyšnios, takuota morka, kriaušės gabaliukai, riešutai... Mano draugė, išmokiusi mane šaldyti burokėlius, beveik nevartoja gyvulinių produktų (kartais valgo kiaušinius ir kalakutieną, daktarui liepus dėl sveikatos problemų). Tad jai tos salotos visai tinkamos pasisotinti, ypač su virtomis bulvėmis. Dietoje be mėsos daržovėms tenka kitas "vaidmuo" :)Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.com