tag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post7866366354312019004..comments2023-06-12T14:33:14.239+03:00Comments on cocina-rendez-vous: Aštuonkojo salotosOdetahttp://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-30232258207281462802014-10-30T19:47:54.843+02:002014-10-30T19:47:54.843+02:00Viktorija, karpačio tai tikrai buvo absoliučiai to...Viktorija, karpačio tai tikrai buvo absoliučiai toks kaip tu ir aprašei, bet man vien nuo žalios mėsos vaizdo bloga darėsi, o dabar tiesiog kaifuoju nuo žalios mėsos, žuvies tartarų, karpačų, sevičių. Žinoma su dar salotų, padažų, marinatų ir t.t. O į Stiklius tai bernai vesdavosi po algos ar chalturkių valgyti įdarytą bulvę. Tai būdavo kažkas tokio ypatingo, ar nuo dėmesio ar bulvės, bet skanu būdavo nerealiai. O juodąjame ryteryje nusivyliau, nes atnešė absoliučiai šaltus patiekalus, o kai pasakėme, kad šalti, tai taip suskrudino, kad neįmanoma valgyti buvo. Žodžiu, ne tai kaip dabar. Nepatinka toks restoranas, eini į kitą, netinka kitas gali eiti į trečią, ketvirtą. <br />O ieškodama aštuonkojo receptų ne vienoje vietoje mačiau receptus su vyno actu ar balzamiku ar tiesiog pridėtos citrinos. Bet pabijojau rizikuoti, nes šis virimo būdas jau išbandytas ne kartą:) <br />Ką moka sardai tai moka su visokiausiomis jūros gėrybėmis elgtis. Kai praeitais metais buvome Sardinijoje, tai tokio fantastiško skonio žuvies nepamenu kada prieš tai buvau ragavusi...na gal šiek tiek meluoju Dubajuje, palmių lapuose įvyniotą žuvį valgiau ir kaifavau nuo sugebėjimo taip paprastai, bet nerealiai skaniai žmonės sugepa paruošti žuvį.<br />O aštuonkojį skaniausią valgiau prancūziškuose baskuose per pipirų šventę, paprastai puode ant laužo išvirtą su tame pačiame puode virtomis bulvėmis ir pipirais, kai prisimenu tai tįsta dar dabar seilė :)<br />Būtinai išbandyk pasigaminti pati aštuonkojį, nepasigailėsi garantuoju:)Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-57740591803882868182014-10-29T16:17:37.568+02:002014-10-29T16:17:37.568+02:00Ak, Odeta... Skaitydama tavo įrašą aš irgi prisimi...Ak, Odeta... Skaitydama tavo įrašą aš irgi prisiminiau tuos laikus, po universiteto baigimo... Prisiminiau savo pirmą vizitą "Ida Basar" restorane, irgi maždaug tais pačiais metais. Aš tada nieko tame restorane negalėjau valgyti, viskas man buvo šlykštu: bulvienė sriuba tiršta su riebalų ratilais paviršiuje, skonis kaip surūgusio padažo; prie jautienos karpačio - ploni jautienos gabalėliai išdėlioti per visą lėkštę, be prieskonių ir be padažo, - net neprisiliečiau, užsisakiau šviežių salotų, maniau, jog toks patiekalas tikrai bus nepiktybiškas, bet teko daržoves rankioti ir peiliu valyti iš po riebaus ir tiršto majonezo skonį primenančio padažo. Man ten viskas buvo perriebu ir neskanu. Nemanau, kad buvau neišprususis pasaulio kulinarijoje, nes jau buvo tekę keliauti po Vakarų Europą, metus gyvenau JAV, buvau išbandžisui kiniškus gleivėtus patiekalus ir japoniškus žalios žuvies patiekalus, tačiau "Ida Basar" man įsiminė kaip nevykęs vakaras, niekad ten daugiau negrįžau. Tais laikais geras restoranas, mano nuomone, buvo "Stikliai", ir užseniečius, atvažiavusius kolegas partnerius, buvo negėda ten nusivesti. Dar patiko "Juodasis Raitelis" Pilies gatvėje, dabar jo jau nebėra...<br /><br />Receptas tavo - puikus. Aš retai apsiimui pati ruošti aštuonkojį, ypač po apsilankymo Kopenhagos akvariume, kur buvo demostruojamas aštuonkojo intelektas, sugebėjimai išspręsti galvosūkius. Aštuonkojis man pasirodė labai drovus, jautrus aplinkai, kuklus mąstytojas, sunku tokius padarus matyti lėkštėje.<br /><br />Skaniausią aštuonkojį valgiau vestuvėse, Sardinijoje, ten jis buvo virtas actu parūgštintame sultinyje, buvo nepaprastai minkšas ir kvapnus. Tavo receptą įsirašiau sau į kompą, nes ką gali žinoti - gal užeis nenumaldomas noras jūros gėrybių kolekcijos paįvairinimui, o tokiu atveju juk nesinorės rizikuoti su nepatikimais šaltiniais. Segebutėhttps://www.blogger.com/profile/00349194840379787924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-31505064261755455612014-10-28T10:22:01.958+02:002014-10-28T10:22:01.958+02:00Ačiū Kristina, o skaniau buvo nei atrodo:) O dėl s...Ačiū Kristina, o skaniau buvo nei atrodo:) O dėl silkės, tai blogai, kad jie neparduoda žalios. Dar yra vienas pardavėjas, kuris veža pagal užsakymus "Salas zyvis" (salų žuvys) sako irgi labai gerai, bet nesu bandžiusi jų raciono išskyrus lašišos. Ji buvo tobulai skani. Jie dar užsakius už tam tikrą sumą atveža į vietą. Bet aštuonkojų pas juos nemačiau:)Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-13469924970597024652014-10-27T22:00:09.940+02:002014-10-27T22:00:09.940+02:00Odeta, atrodo nuostabiai!.. Mane prie jūros gėrybi...Odeta, atrodo nuostabiai!.. Mane prie jūros gėrybių dar studijuojant įpratino viena italų kilmės amerikietė, kurios namuose gyvenau, ir dabar dar ilgiuosi jos patiekalų. Kai tik 'Šiaurės jūra" išsiplės iki Kauno, iškart aštuonkojį gaminsiu :) Kol kas savo mieste net šaldytų silkių nerandu (patikrinau, nėra ir bazėse prie Pinigo), tai ką jau ten apie šviežius aštuonkojus svajoti. Antra vertus, tik svajoti ir belieka :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-86589241139989149852014-10-27T16:22:33.276+02:002014-10-27T16:22:33.276+02:00Indre, nežinau ar šiuo atveju būtų skanesnis grili...Indre, nežinau ar šiuo atveju būtų skanesnis grilintas aštuonkojis. Salotos gavosi labai gerai subalansuotos, viskas labai gerai derėjo tarpusasvyje. Bijau, kad jeigu būtų grilintas aštuonkojis, tada jis labai dominuotų ir nebesijaustų visų skonių. Aš grilintą tikriausiai daryčiau tik su žaliomis salotomis arba užlietą aliejumi arba kaip Tavo draugo mama su pesto.Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-1731587318724135872014-10-27T14:50:04.903+02:002014-10-27T14:50:04.903+02:00labai puikus vyro komentaras :)) Panašias salotas ...labai puikus vyro komentaras :)) Panašias salotas teko valgyti šią vasarą Italijoje pas draugo mamą, tik kažkodėl man aštunkojis visada liks skaniausias grilintas ..su petražolių pesto :) Odeta, turbūt salotos būtų dar gardesnės su grilintu? :)Indrėhttps://www.blogger.com/profile/10200278683147823041noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-2637966109679154842014-10-27T08:28:11.195+02:002014-10-27T08:28:11.195+02:00Nida, labai rekomenduoju išbandyti. Tikrai nenusiv...Nida, labai rekomenduoju išbandyti. Tikrai nenusivilsi:) Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-81925830207413396702014-10-27T08:26:47.709+02:002014-10-27T08:26:47.709+02:00Rūta, jeigu nori aštuonkojo, tai reikia pas juos u...Rūta, jeigu nori aštuonkojo, tai reikia pas juos užsisakyti:) Jie ir šiaip labai visko skanaus atsiveža. Po kol kas penktadieniais šviežių gėrybių galima nusipirkti:)Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-83580509873198884652014-10-27T08:05:33.197+02:002014-10-27T08:05:33.197+02:00Aciu uz ikvepiancia ideja :). Reiks nukakti iki Si...Aciu uz ikvepiancia ideja :). Reiks nukakti iki Siaures juros butinai, nes labai megstu juros gerybes ;)Nida is Uzupionoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-84356672873711418672014-10-27T08:05:31.478+02:002014-10-27T08:05:31.478+02:00jau žinau, ką prie progos tikrai išbandysiu. Bus p...jau žinau, ką prie progos tikrai išbandysiu. Bus proga ir į "Šiaurės jūrą" užsukti ;)Rūtahttps://www.blogger.com/profile/10709875851125086663noreply@blogger.com