tag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post6818991172518348147..comments2023-06-12T14:33:14.239+03:00Comments on cocina-rendez-vous: Pirmasis aštuonkojų marinavimas ir salotosOdetahttp://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-80340602815187257822012-12-14T10:06:39.149+02:002012-12-14T10:06:39.149+02:00AČIŪ!!!AČIŪ!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-36143713237815339142012-12-13T09:44:56.983+02:002012-12-13T09:44:56.983+02:00Sveiki, aštuonkojo virimas labai priklauso nuo dyd...Sveiki, aštuonkojo virimas labai priklauso nuo dydžio. Virimo techniką esu aprašiusi http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2011/08/kelione-astuonkojo-tema.html 1,5kg aštunkojį viriau valandą. Būtinai (privalomai) reikia dėti į šaltą vandenį ir šiam užvirus, pavirti iki 10 minučių, o poto pakeistus vandenį virti maždaug 45min. iki 1val. Priklausomai nuodydžio. Druską dėti reikia likus 10min. iki virimo pabaigos. Kitose knygose ra6o, kad reikia j5 virti iki 3valandų ant mažos ugnies. Bet aš gaminu taip, kaip esu ir aprašiusi. Man toks jis labai patinka. Poto atsipjaunu kiek noriu ir gaminu arba pulpo a la Galega arba marinuoju. Dabar liko dar išbandyti su pomidorų padažu. Kaip tik Rimi parduotuvėje užtikau mažiukų aštuokojukų pirkti, reikės išbandyti, bet pabandysiu nevirti, o iš karto kepti ar dar kaip nors. Tikiuosi padėjau, jeigu dar kils klausimų rašykite.Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-72213773775380704912012-12-12T21:46:29.673+02:002012-12-12T21:46:29.673+02:00Sveiki, o kiek laiko virti astuonkoji pries marina...Sveiki, o kiek laiko virti astuonkoji pries marinavima? :) deku uz ats. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-34973543272072148052012-07-10T13:13:55.941+03:002012-07-10T13:13:55.941+03:00Nerijau, aštuonkojis visiškai neprimena Tavo išvar...Nerijau, aštuonkojis visiškai neprimena Tavo išvardintų jūros gėrybių. Jis turi labai savitą skonį, minkšta ir puri mėsos tekstūra vos vos primena krevečių ar omaro, bet skonis visiškai netas. Jo rausvi kraštai yra kaip žele (na nevisai taip, čia aš per žiauriai apibūdinau),bet tai yra pats skanumas...bent jau man. Kalmaro neprimena visiškai, nebent sepijų ikrus (kiaušinėlius. Esu kažkada pavasarį valgiusi Klaipėdoje, "Skandale" aštuonkojų carpaccio, manau susipažinti kas tai yra ir ar vertas dėmesio ten galima. Mane aštuonkojo paruošimo kokybė tenkino, aišku, turint omeny, kad tai ne Ispanija ar Graikija.Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-31720253383541381522012-07-10T11:34:33.160+03:002012-07-10T11:34:33.160+03:00Šiaip įdomu pasidarė - į ką panašus aštuonkojo sko...Šiaip įdomu pasidarė - į ką panašus aštuonkojo skonis? Kalmarą? Midiją? Žuvį? :)Nerijushttp://www.vax.ltnoreply@blogger.com