tag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post6777150296692490671..comments2023-06-12T14:33:14.239+03:00Comments on cocina-rendez-vous: Orkaitėje keptos išraiškingos midijosOdetahttp://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-89803887275673758222013-11-27T20:43:47.071+02:002013-11-27T20:43:47.071+02:00Išbandykite, tikiu nenusivilsite...žinoma, jeigu e...Išbandykite, tikiu nenusivilsite...žinoma, jeigu esate midijų mėgėjas/aOdetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-72550027374255914952013-11-21T11:56:34.313+02:002013-11-21T11:56:34.313+02:00Suviliojo mane... Butinai isbandysime. Tikiuosi id...Suviliojo mane... Butinai isbandysime. Tikiuosi idomaus skonio...Valgomehttp://valgo.menoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-87313388405601210852013-11-20T16:52:54.849+02:002013-11-20T16:52:54.849+02:00Vilma, atsiprašau, neteisingai būsiu supratusi. IŠ...Vilma, atsiprašau, neteisingai būsiu supratusi. IŠraiškingas, tai daug daugiau aromato, midijiškumo, o ir mėsa tokia stangresnė, bet daugiau suplyšusių/susidraskiusių:) Valgai ir jauti, kad tikrą midiją kramtai,tokią natūralią natūralią:)Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-56777686159692672212013-11-20T16:50:12.399+02:002013-11-20T16:50:12.399+02:00Super:) Ačiū:) O ką toliau rašys Briuselio kopūsta...Super:) Ačiū:) O ką toliau rašys Briuselio kopūstai?Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-49979458406581754742013-11-20T14:22:20.551+02:002013-11-20T14:22:20.551+02:00Pradžiai - apie žvaigždėtus restoranus :)
http://b...Pradžiai - apie žvaigždėtus restoranus :)<br />http://briuseliokopustai.blogspot.be/2013/11/michelin-2014-zvaigzdeti-belgijos.htmlRūtahttps://www.blogger.com/profile/10709875851125086663noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-58767843231855176612013-11-20T13:10:11.258+02:002013-11-20T13:10:11.258+02:00Midijas aš esu valgiusi ie ne vieną kartą, tad man...Midijas aš esu valgiusi ie ne vieną kartą, tad man įdomiausia dalis - kepimas orkaitėje ir tas išraiškingas skonis :) sudominai tiek, kad jau nedaug trūksta kad apsipirkčiau ir išbandyčiau :)Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-87789284794266539992013-11-19T20:38:18.076+02:002013-11-19T20:38:18.076+02:00Dovile, nieko atidirbsi, o juk realiai nedirbsi, t...Dovile, nieko atidirbsi, o juk realiai nedirbsi, tik laiką leisi. Tačiau manau, kad esi vertinga darbuotoja, jeigu nenori išleisti tą pačią dieną ar susitvarkius įsipareigojimus. Tikiuosi patiks naujame darbe, bet kiek žinau, visada visur gerai, kur mūsų nėra. Svarbiausia tolimesnę perpektyvą susižvejoti (Italija, Prancūziją, o gal Maldyvus?:)), ech kaip aš norėčiau kur nors....Bet labai rekomenduoju išbandyti tuno tartarą...tikiu patiks ne tik vyrui:)Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-67126079397703796172013-11-19T20:32:53.463+02:002013-11-19T20:32:53.463+02:00Dar turiu 14 darbo dienų senąjame atidirbt, tai ni...Dar turiu 14 darbo dienų senąjame atidirbt, tai nieko gero. Nuo gruodžio tik startuosiu. Labai gaila, kad neišėjo tarpe nors kelių dienų atostogų pasiimti... O tas tunas vyrui skirtas, nes jam labai sunki diena buvo;-)Dovilėnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-55588492220514469232013-11-19T20:28:49.981+02:002013-11-19T20:28:49.981+02:00Dovile, kitą kartą, kai pirksi tuną, pirk idealiai...Dovile, kitą kartą, kai pirksi tuną, pirk idealiai šviežiai atrodantį ir būtinai pasigamink tartarą, nustebsi, koks nerealus jo skonis gali būti. Bet jeigu apsispręsi pasimėgauti midijomis, tai būtinai ir balto vyno vieną kitą taurę atsivėsink:)) O kaip Tau naujame darbe?Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-85837005741818543782013-11-19T20:26:38.854+02:002013-11-19T20:26:38.854+02:00Viktorai, o bandei garinti ar kaip aš kepti orkait...Viktorai, o bandei garinti ar kaip aš kepti orkaitėje? O koks tau jų skonis, nes man fantazija neišneša, o Vilmai noriu aprašyti jų skonį?Pasirodo Rūta išaiškino FB, kad reikia 5 minutes pagarinti ir jos nesuplyšta, bet tvarkingai atsidaro, o tada galima visaip jas tuti fruti padaryti:)Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-11255378591830233432013-11-19T20:24:15.269+02:002013-11-19T20:24:15.269+02:00Rūta, ačiū, labai laukiu:) Rūta, ačiū, labai laukiu:) Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-5957463820614078322013-11-19T19:01:09.143+02:002013-11-19T19:01:09.143+02:00Tau aš dar papildysiu sąrašą :) Tau aš dar papildysiu sąrašą :) Rūtahttps://www.blogger.com/profile/10709875851125086663noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-9363976992897972052013-11-19T18:50:40.750+02:002013-11-19T18:50:40.750+02:00Oi,Odeta, suviliojai tu mane su jūrų pabaisybėm;-)...Oi,Odeta, suviliojai tu mane su jūrų pabaisybėm;-) Nulėkiau po darbo į Mindauginę Maxima, apsižiūrėjau, ir moliuskus pakilnojau, bet pasičiupau tuno didkepsnį. Pasimarinavau pagal Nidos receptą ir laukiu savo šeimos iš baleto. Kitą kartą pasimoliuskinsim. Dovilėnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-5422474788023604672013-11-19T18:49:20.892+02:002013-11-19T18:49:20.892+02:00Kur midijos ten ir as :) Labai jas megstu, niekaip...Kur midijos ten ir as :) Labai jas megstu, niekaip atsivalgyt negaliu :))Viktorashttps://www.blogger.com/profile/06269279443924546574noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-86151612599746438872013-11-19T17:17:11.853+02:002013-11-19T17:17:11.853+02:00Rūta, jau viskas. Kelionė po Naujųjų į Belgiją yra...Rūta, jau viskas. Kelionė po Naujųjų į Belgiją yra sulanuota. Restoranai susirašyti pagal Tavo rekomendacijas. Vyras žvengia, kad gal nors kartą atsivalgysiu tų kriauklių:))))Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-40907245174981271292013-11-19T17:15:07.560+02:002013-11-19T17:15:07.560+02:00Vilma, jeigu nesi ragavusi šių delikatesų ( man ji...Vilma, jeigu nesi ragavusi šių delikatesų ( man jie žiauriai, nerealiai skanu), siūlyčiau pirma paragauti kokiame tikrai kokybiškame restorane Lietuvoje ar Belgijoje, kuri ir yra tikroji midijų tėvynė, kur gausi tikrai tik kokybišką patiekalą. Pradžioje imčiau klasikinį (baltojo vyno padaže) arba su grietinėle, kad būtų kuo švelnesnis skonis. Vieną porciją ant dviejų, o tada jeigu patiks, tai tikiu, jog tapsi midijų fanė kaip daugelis žmonių:) O tada tikiu, kad nepraeisi pro šviežių midijų krepšelį. Jų skonis yra būdingas tik joms, tad tikrai negaliu niekaip sugalvoti jas apibūdinant. <br />P.s. pirmą kartą jas ragaudama neimk ruoštų garuose ir didelių. Pasiklausk iš kur jos importuotos, jeigu iš Belgijos ar Prancūzijos yra gerai, jeigu iš Ispanijos,Italijos, tai bus didžiosios (iš Viduržemio j.) ir gali būti pradžiai per daug.<br />Labai jau man rūpi Tave įtraukti į midijų valgytojų būrį:) Bet jeigu nepatiks, nenusimk, jos daug kam nepatinka:)<br />Kai paragausi, būtinai būtinai parašyk, koks įspūdis buvo:)Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-53143733405333655632013-11-19T13:30:24.121+02:002013-11-19T13:30:24.121+02:00gerumėlis. Tau reikia į Zeeland'ą nuvažiuoti, ...gerumėlis. Tau reikia į Zeeland'ą nuvažiuoti, ten kur olandai midijas ir austres augina…. Austrių tai, tiesą sakant, galima ir pačiam pasiirnkti. Bet tuose miesteliuose labai gerai visas tas geldeles ruošia - ir verda, ir kepa, ir vienoje geldelėje su sūriu ar trupinukais daro...Rūtahttps://www.blogger.com/profile/10709875851125086663noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-6934585210188088022013-11-19T12:03:09.245+02:002013-11-19T12:03:09.245+02:00Sudominai neišpasakytai! Aš tai esu saikinga visų ...Sudominai neišpasakytai! Aš tai esu saikinga visų šitų gėrybių gerbėja, man kartais vaizduotė sutrukdo, bet mano vyriškis jas tiesiog dievina, tad pagaminusi tokį reikalą padaryčiau jam šventę! :) Man tik štai įdomu tas skonio išraiškingumas. Žinau, kad be galo sunku apibūdinti skonį ir tai yra individualu :) Tik štai kas gi per skonis čia, neįsivaizduoju :)Vilmahttp://shirshiulizdas.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-23279233435589068712013-11-19T11:44:59.944+02:002013-11-19T11:44:59.944+02:00Aguonėle, aš kai būnu Ispanijoje visada valgau cla...Aguonėle, aš kai būnu Ispanijoje visada valgau clams (angl.) almejas (isp.) tokios mažytės geledelės, man jos yra iš viso tobulybė. Bet LT nežinau kada gyvenime ar atveš. Tai džiaugiamės nors midijomis:) O kas liečia Ispanišką virtuvę, ypač su jūros gėrybėmis, tai nėra lygių jokiai kitai virtuvei. Žiauriai skanu viskas. O svarbiausia, viskas ypač nesudėtingai pagaminama:)Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-90155930125769958842013-11-19T11:13:28.340+02:002013-11-19T11:13:28.340+02:00Sestadieni buvom ispaniskai valgyti. Prisivalgem t...Sestadieni buvom ispaniskai valgyti. Prisivalgem tiek, kad visa sekmadieni dar soti buvau :))) Kazkas nerealaus ju virtuve. Ir as butent pas juos valgiau pirma karta midiju (taip atsimenant, vertinant). Nusprendziau, kad ir kaip graziai jos atrodo, bet vis del to midijos yra didesnis geris ♥aguonelehttps://www.blogger.com/profile/09727315408511739523noreply@blogger.com