tag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post1689237865945218555..comments2023-06-12T14:33:14.239+03:00Comments on cocina-rendez-vous: Lietuviškiausios midijos grietinėlės padažeOdetahttp://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-42402066348266643192015-05-03T17:40:11.073+03:002015-05-03T17:40:11.073+03:00Nida, absliuciai sutinku, kad geriau saldytas bet ...Nida, absliuciai sutinku, kad geriau saldytas bet kokybiskas maistas, nei apvytes, bet tipo is siltanamio:) O del kriaukleliu, labai rekomenduoju paragauti vasara austres (berniuka ir mergaite), pamatysi skirtuma akyse. Aisku, kai dabar viskas auginama fermose, tas skirtumas nyksta, nes kaip ir visciukai taip ir zuvys tampa belytes, bet sita skirtuma galima pajausti ir su stintomis, silkemis. Rekomenduoju isbandyti ir parasyti savo nuomone. <br />Si savaitgali gavau pirkti ispanisku apelsinu, tu tikru, ne is parduotuves. Tik ka atgabentu. Skirtumas akivaizdus. Todel sutinku, kad trasportavimo laikas ir salygos labai svarbu, net jeigu pas mus ir apelsinai neauga, bet kaip jie nuskinti, kaip supakuoti ir kaip atsidure musu leksteje, tai akivaizdziai itakoja sezoniskuma.Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-30889783226178095662015-05-03T17:30:55.924+03:002015-05-03T17:30:55.924+03:00Dovile, ar nepastebejai su silke ar stinta, kai zu...Dovile, ar nepastebejai su silke ar stinta, kai zuvis buna su ikrais ir beju? Kokia buna zuvies mesa? Man ji labai skirtinga. Kai be ikru, ji buna standesne, o su ikrai kartais tiesiog kose arba minksta. O su juros gerybemis, ypac austremis, moliuskais tas dar labiau jauciam. Todel, kai vasara valgome austres, as atidziai renkuosi, kad sios butu berniukai, nes tas kapselis ikru (balta kose) visa malonuma sugadina. Nemoku apsakyti, bet jos tiesiog neskanios.Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-41836569310711373522015-05-02T16:40:28.202+03:002015-05-02T16:40:28.202+03:00Aš, prisipažinsiu, sezoniškumo labai nesilaikau......Aš, prisipažinsiu, sezoniškumo labai nesilaikau... Be abejo, pavasarį, kai pasirodo švieži žalumynai, valgau juos pilna burna. Tačiau nepasakyčiau, kad vengiu salotos lapą nusipirkti ir visiškame salotų nesezone... Žinau, kad jos nežinia kur išaugintos, bet į kampą savęs nespraudžiu... Dėl žuvų ir aš nežinojau - man tas, kas yra šviežio parduotuvėse, atrodo sezoniška:) Jei greitai ir tinkamai atgabenta, vadinasi - sezoniška:) Su šaldytais produktais kitaip... Bet mano taisyklė tokia- geriau kokybiškas (ir kokybiškai) užšaldytas produktas negu abejotinai šviežias, pabuvęs... Na, o midijas tai aš galiu non-stop valgyti, man jos neatsibosta:)Nidahttp://www.nidosreceptai.ltnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7799471399841496108.post-32549816044608428452015-05-02T14:07:05.956+03:002015-05-02T14:07:05.956+03:00Niekada nepagalvojau, kad žuvys neršia ir tada jos...Niekada nepagalvojau, kad žuvys neršia ir tada jos neskanios būna. Gal dar kokių pastebėjimų žinai dėl žuvų ir jūros gėrybių? <br />O taip tai, aišku, kad dauguma produktų sezoniniai. O kaip gi kitaip? Kažkaip natūraliai gaunasi, kad kai nėra skanių pomidorų ir agurkų prekybcentriuose, tai perkam dažniau konservuotas, raugtas, marinuotas daržoves. Tik dėl mėsos valgymo pas mus nėra sezonų, nes ir vasarą kepam kepsnius, tik ant griliaus dažniau, o ne keptuvęje ar orkaitėje. Va, dar atradau "sezoninį maisto gaminimo būdą". Dovilenoreply@blogger.com