Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2017 m. rugpjūčio 5 d., šeštadienis

Daržovių šašlykas arba kepsneliai ant laužo

Kai vasarą užpuola karščiai ir norisi tik godžiai gerti vandenį, o apie maistą nesinori galvoti visiškai, supranti, kad reikia kartais ir pavalgyti. O kai dar užgriūva draugai ir norisi mėgautis maudynėmis, kompanija ir vynu, tai išeitis pati paprasčiausia...vyrai užkuria laužą, o moterys greitai supjausto daržoves kokios yra šaldytuve ar krepšiuose. Nereikia nieko nei marinuoti, nei barstyti. Tiesiog sudėti ant vienkartinių folijos padėkliukų ir kelias minutes apkepti kiekvieną daržovę.
Mes kepėme:
svogūnus
česnakus
cukinijas
baklažanus
pomidorus
saliero šaknį
pankolio šaknį ( pastaroji ypač skani)
Česnakus ir svogūnus reikia kepti su odelėmis tik perpjovus pusiau. Cukinijas ir baklažanus supjaustyti storesnėmis riekelėmis. Pomidorus galima pjauti pusiau, o nedidelius, tiesiog dėti nepjautus. Pankolius ir saliero šaknį pjaukite 1/2 cm riekelėmis.
Iškeptas daržoves dėti į dubenį, pašlakstyti aliejumi ir pabarstyti druska.
Pastebėjimas: cukinijos iškepa ypač greitai. Svarbiausia jų neperkepti, kad išliktų malonus traškesys.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu