Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2017 m. sausio 17 d., antradienis

Salotos su bolivine balanda

Tiesiog puikios salotos. Jomis pavaišino Nida ir nuo to laiko jos nuolat ant mūsų šeimos stalo.

6-8 porcijos

350g bolivinių balandų (kynva-quinoa)
1 paprika
1/2 raudono svogūno
6 ridikėliai
1/2 ilgavaisio agurko
1 česnako skiltelė
1 morka
kalendros lapelių
aliejus
1 arb.š. garstyčių
1 arbš. medaus
1 valg.š. sojos padažo
1/2 citrinos sulčių
druska
Bolivines balandas nuplaukite ir išvirkite nemaišydami. Santykis: 1 puodelis kruopų 2 puodeliai vandens. Virkite apie 15min. Atvėsinkite.
Svogūną su česnaku sukapokite itin smulkiai. Išimkite iš augurko sėklas ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais kaip ir papriką, ridikėlius. Morką nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Kalendros lapelius sukapokite.
Sumaišykite daržoves su kruopomis.
Pasigaminkite padažą. Garstyčias sumaišykite su medumi, citrinos sultimis, sojos padažu ir užpilkite aliejumi.
Viską sumaišykite. Skanaus.



2 komentarai:

  1. Super salotos, as tokias irgi darau, isverdu kynvos is anksto, o paskui - jau pagal saldytuvo turini ir visada skanios gaunasi :)
    Skaitytoja.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaitytoja, būtent. Tokios salotos tobulos tuo, kad visuomet skirtingos...nors receptas kaip ir tas pats :)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu