Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2016 m. lapkričio 4 d., penktadienis

Tobuliausios lašišos salotos su lęšiais

Šis receptas yra publikuotas Nidos Degutienės knygoje Knyga „Žuvis pasaulio virtuvėse“. O knygą nuoširdžiai rekomenduoju įsigyti, nes ten tiek daug puikių žuviškų receptų!
Tai yra tokios salotos, kurias paragavus nebegali sustoti. Išbandykite ir suprasite jų tobulai skanų paprastumą, bet absoliučiai milžinišką neprastumą. Tai labai sveikas ir sotus užkandis. Tie juodieji lęšiai priduoda nelabai kokią spalvą, bet kai paragauji supranti, kodėl turi šias salotas pasigaminti.
Pabandykite ir suprasite, kad gaminsite tikrai dar ne kartą :)

6-8 porcijos

350 g juodųjų lęšių
300g  šviežios lašišos
1 didelis raudonas svogūnas
1 čili pipiras
1/4 citrinos sulčių
kalendros lapeliai
druska
alyvuogių aliejus
Lęšius iš vakaro užmerkite. Prieš gaminant salotas užvirkite vandenį su lęšiais. Nukoškite per kiaurasamtį.
Lašišą iš vakaro pasūdykite. Jeigu neturėsite ūpo, tai prieš gaminant salotas mažiausiai pusvalandį pasūdykite gausiame kiekyje druskos. Lašišą supjaustykite šiek tiek didesniais gabalėliais arba tokiais, kaip jūs mėgstate valgyti.
Čili pipirą smulkiai sukapokite. Jeigu mėgstate aštriau, tai su visomis sėklomis, jeigu švelniau, išimkite sėklas.
Svogūną su kalendromis taip pat smulkiai sukapokite.
Į dubenį suberkite lęšius, svogūnus, čili, lašišą, kalendrą. Pašlakstykite citrinos sultimis, aliejumi ir išmaišykite.
Palikite mažiausiai pusvalandį skoniams susigerti, o tada jau į stalą :)

Jeigu įspausite česnako skiltelę, sojos padažo šios salotos įgaus rytietšką manierą ir bus dar įdomiau. Bet mane tas natūralus skonis tiesiog žavi ;)



8 komentarai:

  1. Lęšių nereikia virti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nereikia, jeigu per naktį mirko. Užtenka tik užvirti.

      Panaikinti
  2. Wow! Atrodo nerealiai graziai ir skaniai! Saunuole, Odeta, tu tikra profe zuvies! :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  3. Turiu ką tik pasūdytos lašišos, tik vietoje lęšių turiu pupuolių. Pabandysiu kažką panašaus paimprovizuoti su pupuolėmis.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sakyčiau gan "egzotiškas" receptas, bet man patiko, buvo tikrai skanu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rita, džiaugiuosi, kad išbandėte ir patiko :)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu