Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2016 m. rugpjūčio 9 d., antradienis

Viščiukas su obuoliais ir bulvėmis

Kai vasara, rugpjūtis, o nuotaika tokia, kad norisi užsikurti židinį, įsikišti kojas į vilnones megztas kojines ir su puodeliu karštos arbatos su šlakeliu juodo romo sėdėti jaukiai susisukus. Toje nuotaikoje labai tinka išsikepti orkaitėje viščiuką su šviežiais vasariniais obuoliais ir jaunutėmis bulvėmis. Priberiant gausiai įvairių prieskonių ir mėgautis tokiu rudeninio artėjimo jausmu.
Pasigirsiu, kad šis patiekaliukas dingo vienu mirksniu. Kol dar ne ruduo ir vaisiai su bulvėmis neužsiaugino storų skūrų, išbandykite ir jūs :)

3-4 porcijos

3 viščiukai iki 0,5 kg svorio
3 obuoliai
6 nedidelės bulvės
1 arb.š. rūkytos paprikos
1/2 arb.š. maltų čili pipirų
1 arbš. raudonėlio
3 česnako skiltelės
1 valg.š. ghee sviesto
3 valg.š. alyvuogių aliejaus
obuoliai ( geriau kuo rūgštesni)
bulvės
druska
Viščiukus išskleiskite arba perpjaukite pusiau. Paspauskite iš visų pusių ar net šiek tiek padaužykite, kad šis labiau išsiplotų ir suminkštėtų. Įtrikite rūkyta paprika, čili pipirais, raudonėliu, smulkintais česnakais. Aptepkite sviestu. Sudėkite į kepimo skardą. Aplinkui gausiai apdėkite pjaustytais obuoliais, kuo rūgštesni jie bus, tuo skanesni. Bulves išdėliokite kartu su obuoliais. Viską pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska. Kepkite 15 min. uždengę su folija, nudengę kepkite dar apie 30 min. prie 180 laipsnių temperatūros.

2 komentarai:

  1. Ačiū, receptas labai patiko. Dažnai kepu vištieną su obuoliais orkaitėje, šis receptas truputį kitoks nei mano pastarasis... Pabandžiau pagal Jūsų receptą ir tikrai labai patiko. :)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu