Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2016 m. rugpjūčio 12 d., penktadienis

Kardžuvės kepsnys su kukurūzų salotomis

Ir vėl liaupsės Šiaurės jūra parduotuvei. Kad pagaliau pagaliau pagaliau į Lietuvą atvežė nuostabiausios kardžuvės file. Ši žuvis pačių geriausių žuvų sąraše užima garbingą vietą. Kardžuvė turi vieną labai ypatingą savybę. Vos tik ji perkepama, iš karto pasidaro sausa, plaušeliai lenda tarp dantų ir net gausybė padažo nebepadeda. Todėl kepant šią žuvį ir yra didžiausias mokslas neperkepti. Jokie padažai nepadės, jeigu žuvis bus sausa. Dėl šios priežasties aš kavinėse ir restoranuose gana retai ją užsisakau, nesvarbu ar tai būtų Italija, Ispanija, kur ši žuvis siūloma vos ne visuose meniu. Nekalbu apie Lietuvą, nes čia gana retai pamatysi meniu su šia žuvimi, nes ją šaldytą kepti ir patiekti yra praktiškai garantuotas fiasko, o šiežios jos ypač retai kur pasiūlo.
Jeigu iškeptumėte ją sultingą, tai ši žuvis stoja į vieną gretą kartu su tunu ar kita prabangiausia žuvimi, kurios kepsniai neturi kaulų, mėsingi ir labai sultingi. Todėl norint išvengti perkepimo, reikėtų imti storesnį gabalą, o iškeptą dalintis. Kaip, kad padarėme ir mes.

3-4 porcijos

1 kardžuvės pjausnys apie 600 g
2 kukurūzų burbuolės
1 saldus svogūnas
3 švieži agurkai
1 čili pipiras
ypač tyras alyvuogių aliejus
druska
malti juodieji pipirai
1/2 citrinos
Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus. Įdėkite kardžuvės file. Kepkite ant vienos pusės 1minutę nuolat paspausdami mentele. Apverskite ir dar minutę apkepkite. Pabarstykite druska, pipirais. Vėl apverskite ir apkepkite 0,5 minutės. Įdėkite į lėkštę, kur iš žuvies išsilies labai skanios sultys, kurias galima panaudoti kaip padažą.
Kukurūzų burbuoles virkite stiprokai pasūdytame vandenyje apie 1 valandą. Atvėsinkite. Nupjaukite kotą. Agurkus sukapokite kubeliais, svogūną ir čili pipirą smulkiai sukapokite. Viską sumaišykite su šlakeliu aliejaus, druska.
Citriną padėkite atskirai, kad kiekvienas užsispaustų pagal poreikį.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu