Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2016 m. liepos 9 d., šeštadienis

Sumuštiniai su baklažanų salotomis

Kai į svečius ateina mano draugės be vyrų, ir būname tik moteriška kompanija, dažniausiai ant stalo karaliauja lengvi užkandžiai, salotos, įvairūs pyragai ar vaisiai. Prie tokių užkandžių puikiai tinka prosecco ar cava, o jeigu būna kokia proga ar nusiteikusios prabangai, su malonumu pasimėgaujame ir šampanu. Ypač dabar, kai vasara. Tinka ir lengvi daržovių užkandukai ir burbuliukai :). Priberi lėkštę braškių, papjaustai arbūzo ir su taure burbulų smagu papliurpti apie džiaugsmus ir liūdesius, malonumus ir problemas.
Taigi, tokiam vienam mergaitiškam pasisėdėjimui, kad po darbų daug laiko negaišti ir liktų daugiau laiko paplepėjimams, pagaminau sumuštinius su baklažanų salotomis.

4-6 porcijos

1 baklažanas
2 paprikos
3 česnako skiltelės
petražolės
ypač tyras alyvuogių aliejus
1 arb.š. balzamiko padažo
1/2 arb.š. vorčesterio padažo
druska
malti juodi pipirai
Paprikas nulupkite, išimkite sėklas ir sukapokite norimo dydžio gabaliukais ( man patinka šiek didesniais)
Baklažaną nulupkite, supjaustykite didesniais gabaliukais.
Įkaitinkite keptuvę su paprikomis ir kepkite kol šios suminkštės, lengvai parus. Jas išimkite ir suberkite į tą pačią keptuvę baklažanus. Jie labai mėgsta aliejų ir labai jo įgeria į save, tad geriau juos dažniau pamaišyti kol šie suminkštės. Sugrąžinkite paprikas į keptuvę ir kartu apkepkite. Išjunkite ugnį.
Palaistykite  balzamiko ir vorčesterio padažais.
Česnakus ir petražoles smulkiai sukapokite.
Pabarstykite druska, pipirais.
Išmaišykite ir palikite keletai minučių pasimarinuoti.

Patiekite su skrudinta duona arba ant stangrios salotos lapo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu