Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2016 m. liepos 13 d., trečiadienis

Bulvių užkepėlė su lašiša

Esu tikra lietuvė, nes negaliu atsispirti bulvėms:) Mėgstu jas labai labai, o ypač šviežias. Dar svarbu, kad jos mažutės būtų. Jas tiesiog gerai nuplaunu, išverdu ir, pabarsčiusi druska, valgau. Tai taip paprasta, bet nerealiai skanu. Tas periodas būna bulvinis. Dar kepu bulvinius blynus, kugelius, darau cepelinus. Toks bulvių apsirijimo laikotarpis trunka apie mėnesį. Po to jau nebelieka to skonio, įdomumo ir begalinio noro valgyti bulves.
Šį kartą pagaminau užkepėlę su lašiša.

3 porcijos

4 šviežios bulvės (šios buvo normalaus dydžio)
300 g sūdytos lašišos
pienas
malti juodi pipirai
Iš vakaro pasūdykite lašišą. Prieš kepant supjaustykite apie 0,5 cm storio juostelėmis.
Bulves supjaustykite plonomis riekelėmis.
Kepimo inde išdėliokite sluoksnį bulvių, ant viršaus lašišą, vėl sluoksnį bulvių ir vėl lašišą...
Užpilkite pienu, kad apsemtų bulves.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių. Kol pienas karamelizuosis, o bulvės taps minkštutėlės.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu