Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2016 m. gegužės 15 d., sekmadienis

Cukinijų-bulvių blynas arba kugelis

Taip taip, buvau kuriam laikui pradingusi. Tikrai ne iš virtuvės, bet iš šalies. Dėl to šiek tiek teko apleisti savo blogą. O kaip dažniausiai ir būna. Grįžusi surandi krūvą niekieno už tave nepadarytų darbų. Pasineri į juos, kol viską sureguliuoji ir tik tada gyvenimas įgauna spalvas. Todėl manau, kad po atostogų tikrai yra reikalingos atostogos. Nes tas kiekis įvairiausių reikalų tampa tokiu atostogų demotyvuotoju, kad sunku apsakyti. Dėl to man atostogų pabaiga yra visada liūdna ir sugrįžimas namo yra toks sąlyginis džiaugsmas. Kodėl? Namai yra puiku, bet tie visokie užsilikę reikalai yra nieko gero. Tiesiog jie užknisa (negražiai pasakiau, bet taip ir yra iš tiesų). O taip norėtųsi, kad atostogos niekada nesibaigtų...Aaaa, pasvajoti juk niekas netrukdo?
Atostogos man dažniausiai tapatinasi su daug valgymo, keliavimo įspūdžių, miegojimo iki kiek tik telpa, lėtos eigos įjungimo, buvimo su šeima ir būtinai knygos vienos ar kelių perskaitymo. Nors šitose savo atostogose neperskaičiau nė vienos knygos, bet įnirtingai studijavau prancūzų kalbos pradžiamokslį. Be abejo,  buvo labai daug skanaus maisto, kelionių, vyno, saulės, gal ne visai karštos, bet tikrai saulėtos. Dabar vaikštau visa "pasikėlusi", nes esu rudesnė už visus kitus mano sutinkamus lietuvaičius, kurie dar neatostogavo :)
Bet šitoje kelionėje nebuvo nei bulvių, nei bulkų, nei jokių bereikalingų riebalų, tad pasiilgimas Lietuvos ir jos maisto tikrai buvo nemažas. Tad nuskubėjusi į turgų ir pamačiusi, kad ir ne lietuvišku šviežių bulvių, cukinijų sugalvojau pamaloninti savo šeimą ir save gal storu blynu, o gal kugeliu. Bet kokiu atveju, kaip pavadinsi, taip nepagadinsi.

4-6 porcijos

6 šviežios bulvės
2 nedidelės cukinijos
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
50 ml kefyro
aliejus
druska
malti juodieji pipirai
džiovinti čiobreliai

Smulkiai sukapokite svogūnus ir česnakus. Apkepkite keptuvėje, kol švelniai pageltonuos.
Bulves ir cukinijas sutarkuokite burokine tarka ar kombainu su burokinės tarkos peiliais. Įpilkite šlaką kefyro, suberkite druską, pipirus, čiobrelius. Viską išmaišykite. Sudėkite apkeptus svogūnus su česnakais. Viską išmaišykite.
Galite kepti keptuvėje ant nedidelės ugnies arba skardoje iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Nebijokite paskrudinti, kuo labiau šis blynas/kugelis bus paskrudęs, tuo skaniau bus.
Galite pateikti su prieskoniuota varške, grietine, šviežiai paraugintais agurkėliais ar tiesiog valgyti vieną.


3 komentarai:

  1. Sveika sugrizus! Labai truko irasu ir ideju ;) Sitas blynas labai gerai atrodo, darbo nulis ir isgelbetu kai nebeisnesa galva tai ka vel pagaminus :)
    O del atostogu po atostogu... Pilnai pritariu, turiu ta pacia beda :D Dabar visada stengiuosi pasilikti savaitgali laisva pries darba, kad bent tas dvi dienas tureciau po truputi sugrizimui i vezias :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skaitytoja, ačiū kad sulaukėte :) Dėl blyno, tai tikrai darbo kiekis neadekvatus skoniui :)
    Atostogos. Aš visada stengiuosi susiplanuoti kita satostogas, kad vėl laukimas būtų malonus :)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu