Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2016 m. kovo 16 d., trečiadienis

Kopūstų garnyras su baklažanais

Kai šaldytuve voliojasi ketvirtis kopūsto ir vienas simpatiškas baklažaniukas, o vakarienei reikia kažką simpatiško sugalvoti. Įsijungia visi fantazijos klodai. Gal nelabai jau jie platūs ar gilūs, nes po darbų tiesiog visa fantazija būna išsijungusi. Belieka kažką greitai sumakaluoti, kad tik greitai visi būtų sotūs ir laimingi. Juk tai eilinė vakarienė, o ne kažkia ypatinga savaitgalinė, kai susėda visa šeima prie stalo. Kur pietūs vyksta ilgai, linksmai, degustuojant ir mėgaujantis.
Tai šiokiadienio vakarienė, kai grįžta visi alkani, pavargę, besiplanuojantys kitos dienos darbus ar skubantys ruošti namų darbus ar kitus projektus. Tais vakarais valgiai būna neypatingi, greitai pagaminami, kartais tiesiog pašildomas vakarykštis maistas. Juk vakarykščiai barščiai kitą dieną dar skanesni būna :)

3-6 porcijos (priklausomai ar tai yra garnyras, ar pagrindinis patiekalas)

1/4 kopūsto galvos
1 baklažanas
1 morka
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
1/2 citrinos sulčių
1 lauro lapas
1 valg.š. sviesto Ghee
druska
pipirai
Visas daržoves supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę, išlydykite sviestą. Sudėkite morkas ir kopūstą. Po 3-5 minučių (priklausomai nuo daržovių supjaustymo) kai šios paminkštės, sudėkite svogūną (aš jį supjausčiau riekelėmis). Pabarstykite druska, pipirais. Įdėkite lauro lapą. Vėl pakepkite 2-3 minutes. Pabaigoje suberkite stambiai sukapotą česnaką (man gavosi 10 gabalėlių) ir baklažano kubelius. Kepkite apie 5 minutes nuolat maišydami. Pabaigoje pašlakstykite citrinos sultimis.

P.S. Man kaip tik tuo metu paskambino draugė, aš užsiplepėjau, tai daržovės šiek tiek perkepė. Baklažanams tai suteikė dar nuostabesnio skonio, o kopūstai šiek tiek per daug karamelizavosi. Tad siūlyčiau neperkepti :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu