Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2016 m. vasario 11 d., ketvirtadienis

Ožkienos kulniukų troškinys

Kai už lango žiema ar tai nežiema, kai norisi prisilaikyti mažesnių kalorijojų patiekalų dietos, nes tuoj išsivilksime iš šiltų paltų ar striukių ir visiems parodysime savo figūras. Lyginsime kaip kas atrodome :) Net ir ar aš sugalvojau, kad reikia pradėti domėtis įvairiomis mitybos kryptimis.
Vieni sako, kad labai puiki PALEO mitybos sistema, kai atsisakai visų absoliučiai grūdų, ankštinių, cukrų ir kitų perdirbtų bei pieno produktų. Kiti sako, kad atsisakius GLITIMO pagerėja savijauta ir jautiesi kaip ant sparnų, o tereikia atsisakyti kvietinių, ruginių, miežinių ir t.t. miltų, bet galima ramiai pakeisti juos grikiais, kynva ar burnočiu. Dar kiti sako, kad 5:2 iš viso pasakiška mityba, kai penkias dienas per savaitę ryji, o dvi iki 500kcal suvalgai. O dar kur senosios mados? Produktų derinimo ir valgymo tik tam tikromis valandomis, Atkinsono, Viduržiemio jūros, kopūstų sriubos. O gal tiesiog reikia valgyti ir kiek suvalgai iškarto išsportuoti, t.y. sudeginti suvalgytas kalorijas?  O kiek dar aš nežinau mitybos būdų????
Dabar sėdžiu ir galvoju, kuri gi man matyba būtų priimtiniausia? Kaip atsirinkti pagal savo charakterį, gyvenimo būdą? Galėčiau derinti produktus, bet tas tarpas tarp suvalgyto vienokio maisto ir kito kažkoks sunkiai pataikomas arba kaip jį suderinti valgant kavinėse ar restoranuose. Nors, kai pagalvoji, gal ir nesudėtingai? Tik reikia norėti ir sau nusistatyti. Vien sriubos valgyti tikrai negalėčiau tai jau tikrai, ta monotonija suvarytų smegenis greituoju būdu, tai jau tikrai. 5:2? Čia tai jau man netinka tikrai. Kai pagalvoju, kad rytoj reikės praktiškai badauti, tai kažkoks instinktas įsijungia ir pradedu tiesiogine prasme ryti kaip pamišusi. Paskutinis mados klyksmas PALEO? Gal net ir tiktų, bet labai jau daug apribojimų. Praktiškai kažkur vis tiek nuodėmę padarysiu, o tada jau prarandama šios mitybos prasmė. Kaip pvz. atsisakau visko, bet palieku kynvą savo meniu?
Tada gal pradėsiu nuo mitybos be GLITIMO? Nes jau taip labai labai išbandyti kažką naują, dar neišbandytą. Nėra tiek daug apribojimų, bet vis tiek dar nemažai neaiškumų. Gal kas galite rekomenduoti kokią knygą, kurioje išsamiai ir aiškiai būtų aprašyta šios mitybos tvarka.
Visumoje, aš nelabai tikiu visomis šitomis mitybos taisyklėmis, manau sveikiausia būtų neapsiryti ir pasportuoti, bet gal būtų veiksmingiau jeigu prijungčiau dar ir specialią mitybą? Manau nepakenks, todėl išbandysiu šitą mitybos kelią. Žinoma, gaminsiu patiekalus ir iš miltų, nes šeima tai visavalgė, nepavyko prikalbinti prisijungti prie manojo nuotykio.
Labai laukiu patarimų, patirties ir idėjų:)

O dabar ožkienos receptukas. Toks VIENO PUODO patiekalas, bet žiauriai skanus.

3 porcijos

3 jauno ožiuko kulniukai
1 svogūnas
1 nedidelė česnako galvutė
1 čili pipiras
1 raudonoji paprika
1 valg.š. pomidorų pastos
1l sultinio arba vandens
3 bulvės
2 lauro lapai
5 kvepiantieji pipiro grūdeliai
5 juodųjų pipirų grūdeliai
3 gvazdikėliai
šiek tiek muskato riešuto
1 valg.š. smulkintų svogūnų laiškų
1 valg.š. smulkintos mėtos lapelių
1 valg.š. smulkintos kalendros
druska
1 valg.š. sviesto ghee
`
Svieste apkepkite kulniukus. Toje pačioje keptuvėje apkepkite smulkintus svogūnus, česnako skilteles. Nulupkite nuo paprikos odelę, supjaustykite stabokais gabalėliais ir apkepkite toje pačioje keptuvėje. Čili pipirą susmulkinkite su visomis sėklytėmis.
Sudėkite į troškintuvą apkeptas daržoves, kulniukus, pipirus, muskato riešuto padrožkite šiek tiek, gvazdikėlius, lauro lapus, pomidorų pastą. Užpilkite vandeniu arba sultiniu ir troškinkite apie 2valandas. Sudėkite ketvirčiais supjaustytas bulves ir baikite troškinti kol šios išvirs.
Patiekdami būtinai gausiai pabarstykite smulkintų šviežių svogūnų laiškų, kalendrų ir mėtų mišiniu.

8 komentarai:

  1. Man didžiausią įspūdį palikusi knyga "Kviečių pilvas". Draugė skaitė ir šią ir "Tylieji smegenų žudikai", tai Kviečių pilvas sakė geresnė. Na ji tokia įtaigi.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ausra, aciu, butinai perskaitysiu. Labai idomus isbandymas mano organizmui :)

      Panaikinti
  2. Oi, koks puikus ir mano skonio patiekalas! Tiek pagal sudedamąsias dalis, tiek pagal gaminimo būdą, reikės atsiminti, kai turėsiu ožkienos kulniukų :)

    Dėl mitybos tai mano atveju yra taip: su svoriu vyksta amžina kova, kelis kartus gana drastiškai buvau jo netekusi valgydama absoliučiai viską ir nieko specialiai nederindama, tik ribodama kalorijas iki maždaug 1300. Kad nereikėtų vaikščioti alkanai, stengiausi nevalgyti torčiukų ir pan., o jeigu suvalgydavau, vakarienei būdavo tik žolelių arbata ir koks obuolys, žodžiu, kad tilpčiau į tą kalorijų normą. Mano mėginimai ko nors atsisakyti ir ką nors derinti gyvenant su šeima visuomet baigiasi fiasko, nes tik laiko klausimas, kada suvalgysiu blynų, kai visa šeima pasigardžiuodama juos taršo už pusryčių stalo :) O ir šiaip man visada kelia abejonių teorijos, kurios kažko liepia atsisakyti, o kažką primygtinai siūlo valgyti 7 kartus per savaitę. Žymiai daugiau energijos ir mažau streso man suteikia ilgi pasivaikščiojimai ir mankšta.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kristina, man tie vieno puodo patiekalai visada ziauriai patinka, nes kai susigeria visi skoniai ir susimaiso ir dar yra naturaliu sulciu, kas be gali buti ir skaniau :)
      Kas del kaloriju, tai tikra tiesa, bet as ju labai tingiu skaiciuoti, o ir sekti ju nesinori. Nors Valentino proga gavau dovanu FitBit laikroduka, kuris mane siek tiek kontroliuoja ir vercia susimastyti kiek judi, ka valgai ir t.t. Nutariau isbandyti 3 menesius be glitimo mityba, o po to ziuresiu koks pojutis sioje mityboje.

      Panaikinti
  3. Aš tai galvoju, kad visokių mitybos sistemų ir pan. verta laikytis tik dėl sveikatos. Būna visokių autoimuninių ligų, kur labai pagelbsti begliuteninės dietos. Tiesą pasakius, aš valios neturiu. Valgau viską kas skanu, jei man į akiratį patenka.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dovile, tiesiog isbandysiu be glitimo mityba, tai man net ne dieta, bet noriu isbandyti pojuti, ka tai reiskia. Nutariau, kad bandysiu 3 menesius, o po to ziuresiu kaip seksis, kokia bus savijauta, o gal patiks??? O gal spjausiu ir valgysiu tortus, keksus ir blynus be grauzaties, kad elgiuosi blogai :))) Kaip sakoma, ant savo kailio turiu viska isbandyti :)))

      Panaikinti
  4. O ir bandyk, Odeta, jei norisi :) Čia nėra ta dieta, kur atsisakoma mėsos (nors kai pagalvoju, tai pati ne vienus ilgus metus buvau vegetarė), daržovių, vaisių ar pieno produktų. Manau greičiau pulčiau atkalbinėti, jei atsisakytum anų dalykų. Nevalgai miltų ir miltinių (na ir dar kitų glitimo produktų/ patiekalų), nemanau kad čia katastrofa, ypač jei nėra "mirštu negaliu, esu nervuotas drakonas dėl to :))) ". Būtų tikrai kvaila laikytis ir vaikytis dietos madų, jei organizmas pagal savijautą sakytų "nusilpau, bloga, negera" ir toliau laikytis. O jei viskas gerai - papasakosi apie savijautą po eksperimento, nes ir man įdomu kas per rezultatai bus :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Cha, net nusijuokiau - atėjau tai dėl nuostabaus recepto, norėjau pritarti, kokei gėriai one pot patiekalai yra :))) Užsiskaičiau įžangą ir...pamiršau apie receptą :)))
      Skaitytoja

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu