Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2016 m. sausio 29 d., penktadienis

Sekmadienio pusryčiai

Savaitgaliais mes mėgstame gyventi lėtai. Dažniausiai jau būna praūžę vakarėliai ar pasisėdėjimai su draugais arba tiesiog naktinėjimai prie televizoriaus. Tai diena, kai mintyse jau ruošiesi pirmadienį eiti į darbą, bet dar taip tingisi ir nesinori pagalvoti, kad reikės keltis dar prieš šešias. Kad kaip robotas atlikinėsi visus privalomus ritualus ir pareigas. Ir vėl penkios dienos bus darbingos…
Todėl sekmadinis ir yra tokia diena, su šventiniais pietumis ir lėtai vėlyvais pusryčiais. Vėlyviems pusryčiams dažniausiai gaminu blynelius, omletus su įvairiausiai įdarais arba kepu kiaušinį indeliuose orkaitėje su įvairiausiais garnyrais.

3 porcijos

3 kiaušiniai
3 riekelės saliamio
1 didelis svogūnas
3 valg. š. žirnelių (šaldytų)
3 valg. š. pupelių (šaldytų)
sauja mažų morkyčių (šaldytų)
2 valg.š. aliejaus
druska
pipirai
Pirmiausia nulupkite ir supjaustykite riekelėmis svogūną. Apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Puode užvirkite pasūdytą vandenį, suberkite šaldytas daržoves (morkytes, pupeles, žirnelius). Pavirkite 3 minutes. Išraukite jas ir skubiai suberkite į ledinį vandenį, kad išliktų graži spalva. Suberkite daržoves į svogūnus. Išmaišykite.
Supjaustykite saliamį juostelėmis. Sumaišykite kartu su daržovėmis. Mišinį sudėkite lygiomis dalimis į kiekvieną troškinimo indelį. Įmuškite kiaušinį, pabarstykite pipirais ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje, kol baltymas pabals, o trynis dar liks skystas. Man tai užtruko apie 3-4 minutes.


Nuostabus skonis, kai pradūrus trynį, jis aplieja visas daržoves. Susimaišo daržovių, saliamio, kiaušinių aromatai ir skoniai…mielai kartosiu.



3 komentarai:

  1. Kaip gražu!!! Tikrai sekmadieniški vėlyvi pusryčiai:))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai, kad gražu. Aš šian ryte gaminau šitą receptą, tik be bešamelio padažo https://www.youtube.com/watch?v=muRLOLmkEjc..irgi tiktų savaitgaliniams pusryčiams.

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu