Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2016 m. sausio 17 d., sekmadienis

Baklažanai su tunu ir pomidorų padažu


Tikriausiai jau ne kartą esu rašiusi apie savo atradimą BLOGĄ. Kuris mane pirmiausia išmokė pažinti rašymo džiaugsmą, po to tobulėti ir vis giliau domėtis maisto kultūra ir receptais. Net ne receptais, tiesiog pačia mityba. Po to sekė nuostabiausios pažintys. Kurios parodė, kad pasaulis yra labai skirtingas ir spalvingas.Pirmiausia pažintis su mano blogo ištikimiausiomis skaitytotojomis Dovile ir Skaitytoja netgi sukūrė tradiciją, kurią mes labai gražiai pavadinome "Paburbuliavimu", tai nuostabus laikas, kai merginos susitinka prie burbuliukų taurės, paragauja įvairiausių patiekalų vis skirtingame restorane ir nerealiai prisipliurpia. Tai amžiaus, patirties, specialybių ir viso ko skirtumo džiaugsmas ir pažinimas. Tada nuostabiausios pažintys su blogų rašytojomis/jais Nida, Renata, Laura, Jurgita, Mindaugu, Lina, Neringa, Segebutė, Jolita, Asta, Rūta, Kristina, Aguonėle ir t.t. Su kai kuriomis spejome susitikti, susipažinti, net kartu pagaminti, su kitomis nuostabiai, neformaliai bendrauti.
Tai nuostabus laikas ir patirtis leidusi dar labiau nuspalvinti mano pasaulį.
Taigi, šituos baklažanų bokštelius aš gaminau su Lina iš Kiaunės reikaliukai , tai buvo puiki diena tik su teigiamiausiomis emocijomis. Tiesa, tai buvo senokai, kai kurėme patiekalus internetiniam Debesų žurnalui, bet pažintis ir emocijos buvo puikios.

4 porcijos

Bokšteliams
20 baklažano griežinėlių (3-5 mm storio)
200 g konservuoto tuno aliejuje
250 g rikotos
petražolės
druskos, pipirų

Pomidorų padažui
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 nedidelio svogūno
2 skiltelių česnako
800 g pomidorų
50 g kapoto baziliko
druskos, pipirų
lauro lapų

Pradžioje išsivirkite padažą. 
Troškintuve alyvuogių aliejuje apkepkite smulkiai sukapotą svogūną ir česnaką, kol jie suminkštės. Pomidorus nulupkite ir išimkite sėklas. Smulkiai juos sukapokite. Sudėkite į į troškintuvą ir kartas nuo karto pamaišydami troškinkite apie 30 minučių. Įberkite pipirų, lauro lapų, druskos. Išmaišykite ir toliau troškinkite atidengę dangtį, kol masė taps vientisa ir nugaruos skystis. Suberkite smulkintą šviežią baziliką. Išmaišykite ir palikite vėsti.
Konservuotą tuną sutrinkite su rikota. Įmaišykite smulkiai kapotas šviežias petražoles. Pabarstykite druska ir pipirais. Dar kartą viską gerai sumaišykite.
Baklažaną supjaustykite riekelėmis. Pabarstykite druska ir palikite 15-20 minučių. Po to nuplaukite po tekančiu vandeniu. Nusausinkite ant popierinės servetėlės. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Išėmę iš keptuvės būtinai nusausinkite ant popierinės servėtėlės, kad joje paliktų riebalų perteklių.
Lėkštėje įpilkite pomidorų padažą ir baklažanų sluoksnius pertepkite tuno-rikotos užtepu.
Puiki užkandėlė :)


8 komentarai:

  1. Oi, Odeta, ir mane suskaičiavai ;-)))
    Puikus tavo patiekalas. Panašų jau gaminau, tik susukau su įdarais ir padažais ir smeigtukais pervėriau.
    O pas mus namuose vis dar valdo Kaukazas. Pagaliau charčio pagal originalų receptą virėm su prieskoniais iš Kutaisio turgaus. Tuoj ragausim;-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dovile, o kaip gi be Tavęs?:)))) Laivelis nuskęstų :)))
    Labai labai norėsiu išgirsti originalų charčio receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Matai, ten reikia visokių Khmeli Suneli ir Tkemali turėt ;-) O recpetas tai paprastas: verdi mėsa (geriau veršieną, bet mes ėrį virėm), išverdi sultinį pagal geriausias Kaukazo tradicijas, tada dedi pakepintus svogūnus (daug) kartu su pomidorais (ar pasta, ar gabaliukais), paverdi, tada pasūdai, aštraus pipiro, khmeli suneli kokius 3 šaukštus ir tkemali, kinzos (kalendros), dar paverdi. Paskui dedi nuplautų ryžių, bet labai nedaug ir po kelių min. virimo įdedi labai labai daug petražolių, salierų ir susmulkinto česnako. Tada jau nebemaišai, viską palieki ant sriubos viršaus, uždengi dangteliu ir palieki min 15 min. pabręst.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O cia tai receptas.... man drauge kaip tik buvo parvezusi siu prieskoniu visu, bet jau baigiu isbaigti, kitu atveju pirkciau gera mesa ir virciau sriuba :) Man gera kokybiska charcio nerealiai skanu yra.
      Skaitytoja

      Panaikinti
    2. Dovile, matau, kad reikės iki Gruzijos sulakstyti, nes labai jau skaniai aprašei :)))

      Panaikinti
  4. Odeta, kaip malonu tai girdeti! As ilga laika buvau tik "skaitytoja" daugybes tinklarasciu, o kad pagaliau nusprendziau pakomentuoti (pirma karta - siame tinklarastyje :) ), negaliu atsidziaugti, nes tikrai praplete bendravima ir dovanojo tokias nuostabias pazintis, kaip kad su Tavimi! Ir Dovile be abejo! Labai dziaugiuosi, merginos, musu bendravimu ir tais isskirtiniais vakarais ;)
    O as turiu kaip tik vienisa baklaza ir niekaip nesugalvojau, ka su juo daryti :)) Dabar jau zinau, dekui uz recepta!
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaitytoja, aš labai džiaugiuosi pažintimi su Tavim :)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu