Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2015 m. gruodžio 6 d., sekmadienis

Škotiškas "Zuikis"

Netikėtai pati sau užsipirkau mėsos. Prisipirkau kalakutienos šlaunelių be kaulo, "čielas" dvi. O tai reiškia, kad nei daug nei mažai, bet 1,2kg garantuotas mėsos kiekis. Fantazija šitam milžiniškam kiekiui mėsos buvo be vaizduotės. Todėl stambiai sumaliau, kad galėčiau labiau improvizuoti.
Panaršiusi interneto platybėse nusprendžiau iškepti tokius mėsos kepsnius, kuriuos būtų galima valgyti ne tik tą pačią dieną, bet ir kitą dieną ji būtų puiki.
Mano pirmasis patiekalas buvo pasirinktas škotiškas kiaušinis, t.y.Scotch Eggs Recipe, bet nusprendžiau improvizuoti, nekepti įkaitintuose riebaluose, neapvolioti džiūvėsėliuose. O pagaminti kaip galima sveikiau, bet patikėkite, tikrai neprasčiau. Gyrė visi, kas tik ragavo, o ragavo tikrai ne vienas ar du žmonės, bet ir kaimynai buvo pavaišinti :)

6-8 porcijos

400 g kalakutienos šlaunelių maltos mėsos
3 kiaušiniai
2 nedidelės morkos
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
šviežių petražolių žiupsnelis
3 valg.š. moliūgų sėklų
druska
pipirai
Sumalkite mėsmale kalakutieną, kartu įmalkite nuvalytas morkas, svogūną ir česnakus. Išminkykite su petražolėmis, druska, pipirais. Padėkite valandai į šalytuvą skoniams susigerti.
Išvirkite kiaušinius. Kaiušinius įdėkite į šaltą vandenį, užvirkite ir virkite max 3 minutes. Įdėkite į šaltą vandenį atvėsti, o kad geriau luptųsi, lupkite juos šaltame vandenyje.
Iš maltos kalakutienos padarykite "blyną", per vidurį gausiai apiberkite moliūgo sėklomis.
Sudėkite nuluptus kiaušinius ir apgaubkite mėsos faršu. Sudrėkinkite rankas ir suformuokite norimo dydžio "Zuikį".
Įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje kepkite 20 minučių ( Ačiū Indrei už pastebėjimą )
Labai puošnus gavosi tas "Zuikutis", tikrai ne gėda jį dėti net ant Kalėdų stalo!

Gal šį kartą kiaušiniai šiek tiek pervirė, jie turėjo būti skystesni, bet tuo pačiu jie puikiai pjaustėsi riekelėmis "Zuikiui" atšalus.





11 komentarų:

  1. Mano vyro vienas mėgstamiausių patiekalų, kur jau nežinau kiek laiko manęs prašo pagamint. Dabar paskaičiau, kad gaminat, tai reiks ir man pabandyt.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Divile, cia ziauriai viskas paprasta, net nebutinai toks faršas. Kokį turi tokį ir naudoji :) O kiaušiniai vandeny labai lengvai lupasi

      Panaikinti
  2. Atrodo lb skaniai, bet neisivaizduoju kaip is 400g mesos, kuri dar susitraukia kepant, pamaitinti, ne tik seima bet ir kaimynus... Gerai jei pavyksta, bet cia po kiek gaunas po 0.5 cm storio riekele? As nepiktai cia, o tik siaip idomu..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dovile, todėl čia yra tik užkandis ;)
      Kiekvienam po riekelę su salotomis ir ką neprabangiai???? :))) (aš čia juokauju) O jeigu rimtai, kai įsideda kiaušiniai, sėklos, tikrai nemažžai gaunasi :)

      Panaikinti
    2. Jums gerai, pas jus vyrai ne tokie edrus kaip mano :)

      Panaikinti
    3. Dovile, manag tokio kiekio uztektu 6 zmonems laisvai :) O del edrumo, tai tikrai, mes moterys edresnes uz savo vieninteli vyra, nes kitas tik grudelius eda ( suniukas)

      Panaikinti
  3. Nepaprastai gardžiai ir gražiai atrodo šitas mėsos "zuikis"! Mama dažnai kepa (ne tiktai iš maltos mėsos, bet ir pat ir iš keptos, nukaulintos bei sumaltos žuvies, pvz. ešerių). Bet ji niekuomet nededa viso kiaušinio, o čia atrodo - jėga, ir trynys nė kiek ne per kietas. Net seilės kaupiasi, nors neseniai iš svečių grįžome :) Škotiškus kiaušinius esu dariusi, bet labai jau dideli kukuliai išeina, "zuikis" atrodo žymiai elegantiškiau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kristina, aciu :) As is zuvies darau, bet tesloje, a la pyraga. Reikes isbandyti is keptos jau mesos ar zuvies. Aciu uz ideja.

      Panaikinti
  4. O Jūs iš šito kiekio mėsos darėte vieną zuikį? Na taip skaniai atrodo :) Pasaka :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiskas, tikrai taip. Vienam zuikiui toks kiekis kaip tik ir su tiek kiausiniu, nes jeigu duagiau kiausiniu deti, tai ir mesos reiketu daugiau.

      Panaikinti
  5. Oij geris toks zuikis, kepusi ir as su kiausiniais. Varijaciju begales - salia ideti smidru, pjaustytu morku, arba tiesiog taip su kiausiniu. Man patinka, darbo minimaliai, o rezultatai superiniai:) Neabejoju, kad buvo laaaabai skanu:)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu