Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2015 m. gruodžio 8 d., antradienis

Osetinų mėsos pyragas

Juokinga ar visai ne juokinga būtų, bet atėjus žiemai noriu daugiau mėsos, sotesnio maisto. Paradoksalu, bet šiuo metu kaip tik reikėtų mažiau valgyti, nes mažiau judu. Vasarą, kai oras šiltas, važiuojame į sodybas, pajūrį, vaikštome po miestą, o dar jeigu sporto klube paplušėjame, tai galima būtų ir kiečiau užkirsti. Ne tai kaip dabar, kai šalta, sėdime namie prie TV ekranų, židinio, knygų. Dabar reikėtų salotytes, varškytę liesą valgyti, o ne taip kaip aš čia mėsos troškinius kirsti ;)
Tačiau, kai užmačiau šį receptą pas Кулинарная Энциклопедия niekaip negalėjau sustoti galvoti, ragauti ir visaip kitaip apie jį svajoti.

3-4 porcijos

Tešlai:

150 ml kefyro
100 ml vandens
50 ml alyvuogių aliejaus
450-500 g miltų
1/2 valg.š. cukraus
1/2 arbš. druskos
7 g sausų mielių
1 kiaušinis

Įdarui:

700 g maltos kalakutienos
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
2 morkos
žiupsnis kapotos kalendros, petražolių arba kitų žalumynų
malti juodi pipirai
druska
2 kubeliai ledukų arba arba 3 valg.š. ledinio vandens

Į miltus supilkite sausas mieles, druską, cukrų. Suberkite į maišytuvą (aš bėriau į savo meilę Kithen Aid), lėtai išmaišykite.
Supilkite aliejų ir išmaišykite kol miltai pasidengs pilnai.
Į miltus supilkite kefyrą sumaišytą su karštu vandeniu. Gerai išmaišykite kombaino pagalba. Išimkite ir įdėję į dubenį pastatykite šiltai 1 valandai, kad tešla subręstų.

Pasiruoškite faršą. Stambiai sumalkite mėsmale morkas, svogūną, kalakutieną, česnakus. Įdėkite sukapotas prieskonines žoleles, druską, maltus pipirus. Viską gerai išminkykite. Įpilkite ledinį vandenį arba įdėkite ledukus. Pastatykite į šaldytuvą, bet kartas nuo karto paminkykite.

Tešlą padalinkite į tris dalis. Iš kiekvienos rankomis suformuokite blyną. Ant jo išklokite kalakutienos faršą. Bet ne iki kraštų. Palikite tešlos paplotėlio užlankstymui. Užlankstykite mėsą iš visų pusių. Aptepkite išplaktu kiaušiniu. Ir dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 15 minučių.

Žiauriai skanu su sultiniu. Sukirtome visus tris pyragus ( tiek gaunasi iš aprašyto kiekio) net nepastebėję :)






10 komentarų:

  1. mm atrodo labai skaniai! Įdaras labai panašus į kibinų, kuriuos kepu įdarą, tai jau avansu žinau, kad skanu :) oi užsisaugau!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vilma, tikrai taip, skonis panasus i kibinu, tik tesla gerokai skiriasi, nes ji yra mieline :)

      Panaikinti
  2. Įdomus receptas, būtinai išbandysiu. Tik morkos pradingo įdaro ingredientų sąraše :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Lina, aciu uz pastebejimus, skubiai taisau :) Isbandykite recepta, garantuoju, kad nenusivilsite :)

      Panaikinti
  3. Odeta, labai skaniai atrodo! Esu kepusi nemažai įvairiausių pyragų ir paplotėlių iš Šiaurės Kaukazo regiono, galiu patvirtinti, kad super skanu (ir sotu :). Aš kepu sausoje, be riebalų, gerai įkaitintoje ketaus keptuvėje, bet orkaitė - labai gera mintis. Man nuo paskutiniųjų Tavo receptų net silpna darosi, mamą jau įtikinau, kad šventėms reikia kepti "zuikį" su kiaušiniu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kristina, man irgi kaukazietiski patiekalai labai skanu, bet kaip Tu ir sakai: sotus jau jie labai. As paskutiniu metu orkaiteje stengiuosi viska kepti, kad riebalu tik maziau butu :) O mamos paprasyk, kad kiausini skystesni padarytu, skaniau kai isbega trinys, tik gal estetiskai prasciau atrodo supjauscius?;)

      Panaikinti
  4. Oho kiek skanumynu:) Jau isivaizduoju, kokia nereali vakariene turejo buti.
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaitytoja, mes ji valgeme ir per pietus ir vakare ir dar kita diena:) Bet, kad skanus buvo ai jau tikrai:)

      Panaikinti
  5. Pas mus namuose irgi Kaukazo nuotaikos. Neseniai vyras vėl buvo pasibastyti po tuos kraštus, tai privežė maišiukais prieskonių visokių, naminio slyvelių padažo, balzamico acto ir t.t. Nusipirkom ėriuką ir gaminam dabar viską kaukazietiškais skoniais. Duoną gruzinų kepykloje perkam. Reiks ir šitą patiekalą pabandyti.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dovile, pas jus fiesta turi buti :) O duona prie Hales turgaus perkat ar kazkur kitur?
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu