Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2015 m. gruodžio 13 d., sekmadienis

Jaučio žandai raudono vyno padaže

Kai ateinu į restoraną, jeigu būna šviežia žuvis, dažniausiai ją ir renkuosi. Bet kai pamatau, kad meniu yra žandai, nesvarbu ar tai jaučio ar veršienos ar avienos pradedu blaškytis. Man jie taip skanu, kad nemoku apsakyti to skanumo !!! Tą mėsytė tokia visa sultinga, byranti, aromatinga, kad net saldu nuo skanumo fantazijos. Tačiau namuose nė karto nesu gaminusi šių delikatesinių mėsos gabalėlių. Nors uodegą, kuri ne mažiau aromatinga ir delikatesinė, gaminau ne vieną kartą Rabo de toro (Jaučio uodegos troškinys) su salierų koše ir marinuotais agrastais.
Beje, už šiuos delikatesinius jaučio žandus sumokėjau santykinai nedaug, tad tikrai užmatę šiuos gražuolius būtinai nusipirkite ir kantriai ištroškinkite. Kantriai? tikrai taip, nes troškinti teks tikrai labai ilgai. Aš itin mažoje temperatūroje troškinau nei daug nei mažai 4 valandas.

6-8 porcijos

1,2 kg jaučio žandų
2 svogūnai
4 česnako skiltelės
2 morkos
3 lauro lapai
6 juodieji pipirai
3 šakelės raudonėlio
1 šakelė rozmarino
3 gvazdikėliai
3 džiovinti baravykai
1/2 l kokybiško raudono vyno
1/2 jautienos sultinio arba vandens
1 valg.š. miltų
2 arb.š. pomidorų pastos
1 arb.š. cukraus
1 valg.š. nubrauktas rupios jūros druskos
2 valg.š. sviesto ( naudojau Ghee)
2 valg.š. alyvuogių aliejaus

Į keptuvę sudėkite sviestą, aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite nuvalytus nuo plėvių jaučio žandus, apvoliokite miltuose ir apkepkite, kol šie gražiai paruduos. Išimkite iš keptuvės. Joje ant tų pačių riebalų apkepkite riekutėmis supjaustytus svogūnus ir česnakus. Šiems apkepus, išimkite ir sudėkite į troškintuvą. Tada apkepkite morkas su salierais. Viską sudėkite į troškintuvą. Suberkite pipirus, lauro lapus, gvazdikėlius, raudonėlius, rozmariną, druską. Įdėkite džiovintus baravykus.
Į keptuvę supilkite raudoną vyną, sultinį (vandenį). Su mentele pagramdykite mėsos ir daržovių skrudėsius. Kai užvirs šis vyno-sultinio mišinys, pavirkite atviroje keptuvėje 10 minučių, kad nugaruotų alkoholis. Supilkite į troškintuvą, uždenkite dangčiu ir palikite 4 valandoms ant itin mažos ugnies troškintis.
Galima patiekti su bulvių koše ar polenta.


6 komentarai:

  1. Odeta, neseniai ir aš gaminau troškinį su jaučio žandais ir jaučio uodega. Na neišpasakytas skanumas... Tik vėliau kažkada sutikau pažįstamą, o ši ir sako: "skaičiau skaičiau tavo bloge, ką gaminai... Na bet tu ir drąsi, man niekas tokių dalykų į burną neįkištų...":) Pasirodo, žmonėms jaučio uodegos ir žandai skamba be proto baisiai...:) Tai bene skaniausia jautienos dalis!!!:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nida, o man tai irgi dabar bene skaniausia mesa. Manu zmonems uodega asocijuojasi su uzpkaliu, o zandai su gleivemis. Ech, kaip man skanu tiek uodegos, tiek zandai, kad dabar nezinau ka rinkciausi ar prabangu steika ar zandus/uodega? Aisku, priklauso nuo nuotaikos, bet, kad skanu is pasiutimo, tai faktas :)

      Panaikinti
  2. OMG! I foto neatsiziuriu, burnoj turi tirpti mesa! O kuriame turguje pirkai? As irgi noriu :))) Uodegos troskini esu gaminusi, irgi pirstelius apsilaizeme. Pirkdavau uodega Ukmerges turgelyje, kai sudege nebuvau tenai, gal kartais zinai kokia ten situacija arba kur dar gauti uodegu? To troskinio nerealiai noriu irgi.
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaitytoja, as zandus pirkau Hales turguje, nes ten buvo mesinio gyvulio ir labai kazkokie inteligentiski pardavejai. Net paplepejome apie ju gamyba. Kazkaip pasijutau Prancuzijos ar Ispanijos turguje, kai zmones pasikalba, o tik iskisa beleka, o tu greitai susimoki ir begi toliau :)

      Panaikinti
  3. paskaičiau pavadinimą, pamačiau nuotraukas, pridėjau matytus įspūdžius iš savo mėgiamos MKR laidos, ir taip seilės kauptis pradėjo.... Net neabejoju, kad skanu be galo be krašto

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vilma, kiekviena karta pagalvojus apie zandus ir uodegas, man iegi seiles kaupiasi:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu