Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2015 m. gruodžio 28 d., pirmadienis

Consomme su žuvimi

Šventės yra šventės. Nuodėmiavimas yra tiesiog privalomas, bent jau mūsų namuose. Bet kai yra tas mažas laiko skirtumas tarp vieno ir kito valgymo, t.y. tarp Kalėdų ir Naujųjų stengiamės tiesiog norisi tik lengvo, nekaloringo, neapsunkinančio maisto. Tada aš griebiuosi sriubų, sultinių ir visokių kitokių lengvinančių patiekalų.
Šį kartą gaminau skaidrų sultinį su azijietiškais prieskoniais ir poskoniais, su mažai virta žuvimi ir jaučiamu palengvėjimu:)

4 porcijos

400g žuvis ( naudojau merlangą, bet gali būti ir menkė, lašiša, tunas, lydeka ir t.t.)
1 svogūnas
2 salierų kotai
1 morka
2 česnako skiltelės
1 laimo vaisius
5cm imbiero šaknies
3 gvazdikėliai
1 žvaigždinis anyžius
1 čili pipiras
1/2 arb.š. sezamų sėklų alliejus
kalendros lapeliai
1 l vandens
2 valg.š. sojos padažo
1 valg.š. ryžių acto
1 arbš. medaus
druska
Pradžioje išsivirkite skaidrų sultinį.
Sukapokite česnakus, imbierą. Apkepkite aliejuje kartu su gvazdikėliais, anyžiumi. Užpilkite vandeniu ir sudėkite nulaptą morką ir į 4 dalis padalintą morką, salierą, bei svogūną. Užvirkite, pavirkite 20 minučių. Supilkite soją, actą ir įdėkite medų. Užvirkite ir ant labai mažos ugnies pavirkite 3-5 minutes be puodo dangčio.
Nukoškite per tankų sietą. Sultinį grąžinkite atgal į puodą. Sudėkite žuvį. Vos tik užvirus sultiniui, išjunkite ugnį ir uždenkite dangčiu.
Po 3 minučių patiekite pabarstę šviežiomis kalendromis.

6 komentarai:

  1. Gėris!!! Skaidrios, kvapnios sriubos - mano silpnybė... Po švenčių jau spėjau pasiilgti žuvies, nes buvo daaaaug mėsos, tai trauksiu trečiadienį užsipirkti žuvų ir bus pas mus būtinai šis consome. Būtinai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Produktų sąraše nėra žuvies :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Laima, milžiniškas ačiū :) Ištaisiau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gražuma! Rytoj būtinai ragausim, jei patrauklų žuvies kąsnelį rasiu!

      Panaikinti
  4. Labai skanu! Liko gabaliukas, rytoj su ryžių makaronais pabaigsim. Skonis azietiškas, sodrus, bet ne per aštrus. Labai patiko!

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu