Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2015 m. lapkričio 1 d., sekmadienis

Rudeniška višta su ryžiais obuolių sultyse

Kartą Lina iš Kiaunės reikaliukai pasigyrė, kad jai pati nuostabiausia naktis yra kai persukama laikrodžio rodyklė žieminiam laikui. Iš pradžių šiek tiek nusiviepiau, pagalvojau, kad na gerai pamiegi valanda ilgiau…ir kas? O po to atėjo mintys ir kuo toliau tuo labiau audringesnės, kad tai tikrai pati nuostabiausia naktis. Sakyčiau, kad ne ta pirmoji iš šeštadienio į sekmadienį, bet ta iš sekmadienio į pirmadienį. Kai atsikeli lyg ir įprastai, bet kažkaip jau labai labai išsimiegojusi, o vakare gan anksti norisi miego. Ir bet kokiu atveju anksčiau sutemus, pasirodžius, kad jau labai gili naktis, nušliauži miegoti, nors tai būna tik absoliučiai normalus naktinis vakaras. O ryte, 6 val. ryto (nežinau kada jūs keliatės) jau brėkšta ir šviesa už lango ne tik nuo naktinių šviestuvų lempų, bet ta tikroji - nuo kylančios saulės. O dar man, viena lyg ir maža smulkmenėlė, bet ypač svarbi…tada dukrai prasideda moksleivių atostogos ir aš galiu keltis visu pusvalandžiu vėliau :) Vyras jau būna išvykęs į savo darbą, dukra miega dar ir giliausius sapnus sapnuoja, o namuose tik aš ir mūsų išdykėlis šuo, kuris atrodo ir džiaugiasi ilgesniu miegu ir dar ne darganotu rudeniu.
Pasidarau puodelį šildančios arbatos, įsijungiu televizorių, kompiuterį ir ramiausiai peržvelgiu internetinę spaudą, mailus, facebuką. Tai tikrai nuostabiausia naktis išsitęsusi į rytą. Ačiū, tau Lina, kad atskleidei šios nakties džiaugsmą. Labai gerai kad ši, tokia ypatinga naktis yra mano gyvenime :).

4-6 porcijos

1 nedidelė višta
2 česnako skiltelės
2 morkos
1/4 arb.š. maltų juodų pipirų
1/4 arb.š. cinamono
1/2 arb.š. druskos
1 valg.š. medaus
1 arb. š. aliejaus
2 valg.š. obuolių acto

300 g ryžių
200 ml obuolių sulčių
100 ml vandens
2 lauro lapai
3 gvazdikėliai
Vištą nuplaukite, nusausinkite. Česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su pipirais, cinamonu, medumi, druska, aliejumi ir obuolių actu. Gautu marinatu įtrinkite vištą ir palikite 3-6 valandoms. 
Morkas supjaustykite kubeliais. 
Įkaitinkite orkaitę iki 160 lapsnių. Kepkite vištą uždengę folija apie 40 minučių. Po to suberkite morkų kubelius. Uždenkite folija ir toliau kepkite apie 10 minučių.
Suberkite ryžius aplink vištą kepimo inde. Užpilkite obuolių sulčių ir vandens mišiniu su prieskoniais. Uždenkite folija. Kepkite apie 20 minučių arba kol ryžiai išbrinks ir skysčio nebeliks. 
Orkaitės temperatūrą  pakelkite iki 190 laipsnių, nuimkite foliją ir apkepkite kol viskas gražiai paskrus.

Pasakysiu atvirai, kad višta kaip višta, tirpsta burnoje, sultinga su traškia odele, bet jau ryžiai, tai kažkas tobulo. Obuolių kvapnumas, vištos saldumas su švelniai juntamais cinamono ir gvazdikėlių aromatais :) Trumpai drūtai, tai labai rudeniškas patiekalas :)

4 komentarai:

  1. Skamba nerealiai gerai! Man vista orkaiteje - toks rudeninis/ zieminis patiekalas. Butinai bandysiu, pasizymiu.
    O tas vienos valandos persukimo zavumas pirmadienio ryta tikrai jauciasi, man buvo taip pat ;) Ir labai jaukiai aprasytas tavo rytas.
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaitytoja, ypač ryžius su obuolių sultimins. Vajetau, kaip skanu :)
      O siandien sugrizus is Stambulo, rytoj kartosiu valandos persukima ;)

      Panaikinti
    2. Suintrigavai su ryziais labai, reikia greiciau organizuotis :) kaip tik kokybiskos mesos papildymas kita savaitgali nusimato.
      Skaitytoja

      Panaikinti
  2. Skaitytoja, butinai isbandyk. Manau su antimi, triusiu, vista, kalakutiena puikiausiai pavyktu :)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu