Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2015 m. lapkričio 24 d., antradienis

Menkės kepsneliai su soja ir šparagais

Kai nusiperku Šiaurės jūra parduotuvėje menkės išpjovos, visada žinau, kad gaminsiu ne keptuvėje ne voliosiu džiuvėsėliuose ar miltuose, bet ruošiu garuose, popieriniame vokelyje ar folijoje. Nors daug kas skundžiasi, kad visa virtuvė pasmirsta žuvimi ir kažkodėl labiausiai menkė skleidžia nemalonų kvapą, bet mūsų namuose šitos nuomonės nėra ir nieko neerzina šios žuvies kvapas.
Dėl ko man patinka menkė? Pirmiausia dėl jos neriebumo, tada ji labai gražiai skyla riekelėmis ir dar dėl to, kad pavalgius šios žuvies niekada nepsunksti. Kadangi ši žuvis yra labai lengva ir gaivi, ji nereikalauja stiprių padažų arba atvirkščiai, padažų mėgėjai gali įdėti stiprių kvapų ir pilnai užgošti žuvies kvapą. Taigi, ši žuvis yra labai universali. Puikiai ji dera prie bet kokių įgeidžių. Ji gali būti lengvas užkandis su salotomis pagaminta garuose, galima apvoliojus džiuvėsėliuose padaryti puikiasią fish & chips arba įmerkti į sodrų padažą. Šiem patieklams puikiausiai tinka tiek Baltijos jūroje sugautos menkės, tiek didžiulių žuvų išpjovos.

Šį kartą nuėjusi į Šiaurės jūra parduotuvę radau labai viliojantį renginį. Tai austrių atidarymo guru su austrių degustacija ir žinoma šampanu. Esu didelė austrių gerbėja, mėgstu jas tiek žalias, tiek keptas, tik svarbiausia kad jos būtų šviežios, nedidukės ir skirtingų aromatų. Tikiuosi, kad šiame renginyje bus galima paragauti įvairių rūšių austrių, sužinoti kaip jos auga, ką su jomis galima pagaminti. Ai, ką čia ir bekalbėti, svarbiausia bus galima pasimėgauti jomis pačiomis ir šampanu. Pačiu jų skanumo metu (vasarą jos neršia ir nėra pačios skaniausios).  Karališkai :)

O šiandien namiškiams pasiūliau menkės kepsnelius troškintus su soja ir daržovėmis.

3 porcijos

450 g menkės file
1 svogūnas
9 šparagai
1/2 citrinos
3 arb.š. sviesto
6 valg.š. sojos
6 valg.š. ryžių vyno acto
3 citrinžolės stiebeliai
3 gvazdikėliai
1/2 arb.š. čili pipirų miltelių
1 arb.š. medaus
Padarykite 3 vokelius iš folijos. Į juos sudėkite lygimis dalimis: svogūnus, šparagus, citriną sviestą, soją, ryžių actą, citrinžolę, gvazdikėlius, čili ir medų. Ant viršaus uždėkite menkės file. Sandariai užsukite. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 15minučių.
Puikiausias lengvas patiekalas :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu