Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2015 m. lapkričio 4 d., trečiadienis

Jautienos troškinys su salierų, bulvių ir česnakų koše

Raudoną mėsą, o dažniausiai ji būna jautiena, ruošiu kartą ar du per mėnesį. Paukštiena karaliauja du kartus dažniau, kaip ir žuvis. Negaliu pasigirt, kad labiau mėgstu paukštieną nei jautieną, bet tai jau labai skirtingai ruošiami patiekalai. Iš jautienos, kadangi ją perku ypač retai, tai pirmiausia gaminu  totoriškas bifšteksas arba Jautienos/baravykų carpaccio , antruoju užėjimu kepu Jautienos nugarinė arba  Sirloin jautienos kepsnys , na, o kai nesinori kepsnių, pasiūlau Naminės dešrelės , Jautienos troškinys su baravykais ir t.t.
Taigi, kad nesigautų tik nuobodus jautienos troškinys sugalvojau svaiginantį garnyrą. Net mano vyras, kuriam salierai yra kažkoks nesusipratimas, sutiko, jog tai kažkokia subtili košė.
Taigi, labai paprastas jautienos troškinukas su labai subtilia košyte :)

4 porcijos

500 g jautienos mentės arba sprandinės
2 svogūnai
3 skiltelės česnako
2 morkos
1 ind. pomidorų be odos
1/2 arb.š. raudonėlio
1 arb.š. rūkytos paprikos miltelių
1 čili pipiras
50 ml vandens
druska
3 lauro lapai
1 valg.š. Ghee sviesto

Košei:

4 bulvės
1/4 saliero šaknies
2 česnako skiltelės
1 valg. š. sviesto
150 g karšto pieno
Pastebėjimas: jeigu nesilaikote jokių dietų ar kitokių prietarų, prieš kepant mėsos gabalėlius reikėtų apvolioti miltuose. Tada padažas gausis sodresnis, tirštesnis ir žinoma kaloringesnis.
Mėsą supjaustykite nedideliais plonais gabalėliais.
Svogūnus su česnakais smulkiai sukapokite.
Morkas suraikykite norimo dydžio gabalėliais.
Keptuvėje su sviestu apkepkite mėsą. Kepkite nedideliais kiekiais, kad neišsiskirtų sultys, bet gražiai skrustų. Išimkite mėsos gabalėlius iš keptuvės. Joje apkepkite svogūnus su česnakais, morkas.
Mėsą su svogūnais ir česnakais sudėkite į troškintuvą. Suberkite sukapotą su visomis sėklomis čili pipirą. Suberkite prieskonius: rūkytą papriką, raudonėlį. Išmaišykite. Sudėkite apkeptą mėsą. Uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 20 minučių.
Į troškinį supilkite luptus pomidorus, prieš tai juos sukapojus.
Viską sudėkite į troškintuvą, išmaišykite ir įdėkite į 160 laipsnių įkaitintą orkaitę 1 valandai troškintis.

Bulves nulupkite, salierą taip pat. Puode užvirinkite vandenį, sudėkite ketvirčiais supjaustytas bulves bei panašaus dydžio salierus į puodą. Įdėkite nuluptą, bet nesmulkintą česnaką. Viską labai gerai išvirkite. Išvirus išimkite salierus ir sutrinkite juos "blenderiu", bulves ir česnakus sutrinkite trintuve ar grūstuvu.
Sutrintas bulves sumaišykite su salierais. Užpilkite labai karštu pienu ir įdėkite sviestą. Išmaišykite trindami iki purios masės.

Patiekite lėkštėse užpilant jautienos troškinį ant bulvių-salierų košės bei palaistant troškinio sultiniu.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu