Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2015 m. lapkričio 8 d., sekmadienis

Aštuonkojo troškinys su daržovėmis

Viduržemio jūros pakrančių šalyse gausu patiekalų su aštuonkojais. Ypač Portugalijoje - tiek patiekalų su jais gausos aš dar nebuvau mačiusi nė vienoje kitoje šalyje. Kartą vienoje užeigoje - tokioje mažo miestelio viduryje, paragavau aštuonkojo troškinį su porais ir bulvėmis. Viskas buvo iki skausmo paprasta, salstelėjusiai su švelniai juntamu vyno aromatu ir čili aštrumu. Tada pasakiau sau, kad būtinai turiu išbandyti. Tą ir padariau ir nė kiek nenusivyliau. Juo labiau, kad nusipirkau labai gražius indelius ir rūpėjo išbandyti ar skanus juose pagamintas maistas :).

4 porcijos

600 g aštuonkojis
2 porai
4 nedidelės nebirios bulvės
2 česnako skiltelės
4 lauro lapai
1 čili pipiras arba 4 mažiukai
200 ml balto sauso vyno
vanduo
100 g sviesto
Aš gaminau 4 porcijas atskirai indeliuose, bet puikiai viską galima paruošti ir viename troškintuve.
Supjaustykite porų baltąją dalį apie 1cm storio gabalėliais ir padalinkite į keturias lygias dalis ir sudėkite į troškinimo indelius. Kiekvieną bulvę padalinkite į 8 dalis irgi sudėkite į troškintuvus. Sudėkite po pusę česnako skiltelės, lauro lapą ir čili pipiriuką į kiekvieną indelį. Sudėkite vienodo dydžio supjaustytus aštuonkojo gabalėlius. Užpilkite po 50 ml balto sauso vyno, šalekelį vandens. Uždenkite ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minučių. Aštuontokojis turi būti minkštas. Jį lengva patikrinti bedant šakute. Jeigu ištroškęs, smeigiasi lyg į bulvę. Nudenkite indelių dangtelius ir palikite dar 5 minutėms.
Galima valgyti tiesiai iš indelių arba supilti į lėkštes.






2 komentarai:

  1. Odeta, iš tikrųjų nepaprasto grožio indai, sveikinu su sėkmingu pirkiniu! Troškinys skamba viliojančiai, gaila, kad Kaune su aštuonkojais striuka :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kristina, paieskok Rimi, Iki parduotuvese. Manau tikrai rasi. O indeliais tikrai esu labai laiminga, nes pigiai pirkau, o patiekaliukai skaniai gaunasi :)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu