Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2015 m. spalio 6 d., antradienis

Putpelės iš sūrymo ant griliaus

Kai keliavome po Argentiną, garsėjančia mėsos ir jos kepimo įvairove, buvau sužavėta 10 dienų sūryme mirkyto jautienos kepsnio sultingumu, struktūra ir spalva. Grįžus į Lietuvą pati pabandžiau jį iškepti ir likau labai patenkinta šiuo metodu, bet tas 10 dienų mėsos prižiūrėjimas šiek tiek vargino ir buvo ilgas procesas, todėl kažkuriuo metu užmečiau jį. Pasiteisinimas buvo laiko neturėjimas. Po to šis receptas nukeliavo užmarštin, kol sykį nepamačiau per TV laidos su virtuvės šefu Čepracku, kurioje jis pasakojo kaip marinuoti ir kepti vištą Liutauro virtuvė: keptas viščiukas. Tada mano virtuvę užvaldė tik tokiu būdu kepama višta. Pridėdavau į sūrymą įvairiausių prieskonių ir kas kartą ji gaudavosi vis kitokio aromato, bet visada sultinga. Tiesa, aš sviestu jos neįtrindavau ir dėl to sultingumas absoliučiai nenukentėdavo.
Kadangi griliaus sezonas galutinai nepasibaigė, skubėjome išbandyti keptas putpeles ant griliaus.

4 porcijos

4 putpelės
2 l vandens
4 valg.š. druskos su kaupu
1 čili pipiras
1 rozmarino šakelė
1/4 sutrinto muskato riešuto

Daržovės kepimui:
sviestinis moliūgas
pomidorai
svogūnai
česnakas
pipiras
Iš vakaro padarykite sūrymą: 2 l vandens su 4 valg.š. druskos. Ištirpinkite druską vandenyje, sudėkite rozmariną, čili, sutarkuotą muskato riešutą. Aš rozmariną šiek tiek patryniau, kad aliejai išsiskirtų ir būtų aromatingesnis. Užpilkite ant išvalytų putpelių ir šiek tiek prispauskite, kad kos neiškiltų virš sūrymo.
Prieš kepant putpeles nusausinkite, perpjaukite išilgai krūtinkaulio, padarykite "išklotines".
Įkaitinkite grilių. Sudėkite ilgai kepančias daržoves: moliūgus, česnaką, pipirus. Apverskite jas ir tada sudėkite putpeles. Kepkite ant karštos kaitros 5 minutes ant vienos pusės. Sudėkite likusias daržoves. Apvertus putpeles kepkite dar 5 minutes. Po to dar po minutę pavartykite. Putpelės iškepa per maždaug tą patį laiką kaip ir pomidorai.
Labai sultingos putpelytės ir visiškai nepersūrios :)

8 komentarai:

  1. Visuomet taip kepu vištą po to, kai Liutauro laidoje pamačiau :)
    Visuomet pavyksta ir visuomet daug liaupsių tenka išgirsti :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Julija, man sitas labai patinka, tik as netepu sviesto kaip maestro, o dar vienas ziauriai geras, kai tiesiog po vistos oda pritepi sviseto su cesnakais, ciobreliais. Isbandyk irgi nereali gaunasi, tik terliones daugiau :)

      Panaikinti
  2. Ačiū-pasiterliosiu ;)
    Aš kadangi ne maestro, tai vištos sviestu taip pat netepu :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Turiu 1,5 vnt naminės vištos, tai reiks išbandyt.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dovile, bent jau ta 1 vnt. butinai isbandyk:) Vakar kepiau kaip tik, orkaiteje. Gavosi kaip visada labai gerai :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ok, tiek liaupsiu reiks pirkti ir kepti orkaitej! Kiek galima tik seiles varvinti :p

    AtsakytiPanaikinti
  6. Beje, kepei putpeles orkaitej? Kiek c ir kiek ilgai?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Man putpeles vienos skaniausiu pasciuku, nes balandziai ir fazanai man per sausi ir kieti arba dar neatradau budo kaip skaniai juos paruosti :) As jas kepiau karta orkaiteje, bet aptepusi sviestu ir prieskoniais, iskepe per 20 minuciu prie 180 laipsniu. Bet siulyciau jau nuo 15minutes tikrinti :)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu