Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2015 m. spalio 21 d., trečiadienis

Plekšnės su burokėliais

Tai labai sveikas, tuo pačiu sotus, aromatingas vakarienės patiekalas.
Kadangi mūsų namuose pagrindinis maitinimasis yra vakare, kai susirenkame iš darbų, mokslų. Dažniausiai įmantriems patiekalams paruošti trūksta laiko, fantazijos ar paprasčiausio noro. Todėl vakarienės mūsų namuose būna greitai pagaminamos, lengvos. Nes svarbiausia, kad tas laikas būna visų drauge, prie vieno stalo, aptariant dienos įspūdžius. Tas ritualas labai svarbus mums visiems. Tai yra pats didžiausias stimulas gaminti vakarienes, kad ir pačias paprasčiausias, tiesiog makaronai, salotos ar vakarykščiai barščiai. Kartais pasistengiu, ir tos vakarienės tampa tikra švente.
Ši vakarienė nebuvo nei labai įmantri, nei labai paprasta, bet ji buvo kaip visada labai jaukiai rudeniška.

3 porcijos

3 plėkšnės file
druska
2 česnako skiltelės
1 valg.š. sviesto

2 raudonieji burokėliai
1 svogūnas
1/2 citrinos sulčių
aliejus
druska
lauro lapai
malti juodi pipirai
1/2 arb.š. malto džiovinto imbiero
1 arb.š. medaus
Burokėlius sutarkuokite smulkia tarka. Keptuvėje apkepkite susmulkintus svogūnus. Sudėkite burokėlius, prieskonius. Uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol suminkštės. Palaistykite citrinų sultimis ir palikite troškintis ant labai mažos ugnies, kol iškepsite žuvį. Nepamirškite kartas nuo karto pamaišyti.
Žuvies file padalinkite išilgai į du gabalėlius, susukite juos, persmeigę dantų krapšukais sustatykite į kepimo indą. Kiekvieną gabalėlį pabarstykite druska, pipirais. Uždėkite po mažytį gabalėlį sviesto. Česnako skilteles sutraiškykite su visomis odelėmis ir įdėkite į tą patį kepimo indą kaip ir žuvį. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Įdėkite kepti žuvį 5-7 minutes.  Jokiais būdais ne ilgiau. Žuvis labai plona ir greitai iškepa.
Padažą ant žuvies pagaminkite iš susidariusio skysčio nuo žuvies su sviestu ir česnaku. Viską sutrinkite ir užplikite kiekvieną žuvies gabalėlį.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu