Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2015 m. spalio 10 d., šeštadienis

Imbierinė silkė su medumi

Trumpai drūtai pasakysiu. Dabar tai mano vyro mylimiausia silkė. Mano? Tikrai telpa į vieną mėgstamiausiųjų 10-o sąrašo elitą. Kodėl ji ne topų tope? O gi todėl, kad labiausiai patinka natūrali, be jokių "pribombasų" silkė Silkė su pomidorais , Silkės tartaras su žalėsiais , Silkė su ricotta ir pesto su pienių lapeliais ir t.t. Kai paruošiu silkę su citrinos sultimis, actu ar kita rūgštimi, tada jaučiu kitus aromatus, rūgštį, bet nebelieka tos tikros sūdytos silkutės. Tikrai tai nėra nieko blogo, bet man skaniausia natūrali, o antroje vietoje lieka su įvairiausiais marinatais paruošta silkė.
Taigi, jeigu paminėti iš marinuotų silkės variantų, tai ši su imbieru tikrai yra ypatingai verta išbandyti savo namuose. Pirmiausia ją verta išbandyti dėl paprasčiausios priežasties, kad dabar ruduo, o imbieras ir medus, kaip žinia labai sveikatina, o antra, ir svarbiausia, kad ji labai aromatinga ir tikrai subtilaus skonio.

6-8 porcijos

1 silkės file
10 cm imbiero šaknies
1/2 čili pipiro
1 citrina
1 arb.š. medaus
150 ml vandens
Visų pirma naudokite silke su gava. Ją išdorokite. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Čili smulkiai sukapokite, imbierą supjaustykite juostelėmis/ pagaliukais (degtukais).
Citrinos žievelę patarkuokite, išspauskite citrinos sultis, sudėkite medų, čili, imbierą į vieną indą ir sumaišykite, šiek tiek patrinkite šaukštu, kad skoniai įsigerų vienas į kitą. Užpilkite šiltu vandeniu. Palikite kol atvės.
Užpilkite silkę paruoštu marinatu. Palikite šaldytuve per naktį ar bent keletui valandų pasimarinuoti ir visiems skoniams susigerti.



2 komentarai:

  1. Skubiai taisau, issispaudzia sultys ir del aromato galima padrozti odeles. Aciu uz pastabas :)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu