Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2015 m. spalio 26 d., pirmadienis

Agurkų salotos kinietiškai

Keliaudama po Kiniją išragavau labai daug skirtingų patiekalų. Kadangi kelionė truko visą mėnesį ir keliavau per visą šalį, nuo Pekino, per Šanchajų, Kunmingą iki Tibeto priekalnių ir žemyn po Hainanio salą. Tad patiekalų įvairovė tikrai buvo labai didelė, kaip ir pati Kinija. Šios kelionės metu įsitikinau, kad neteko paragauti tų saldžiai rūgščiai aštrių ir dar krakmolingų suvulkanizuotų patiekalų. Dažniausiai kiniečiai pateikdavo garuose gamintą žuvį, metalinėje įkaitintoje lėkštėje keptą paukštieną, įvairiausių ryžių ar "one pot" troškinių su makaronais ir labai labai daug daržovių. Tos daržovės būdavo pagamintos ant garų, šviežios ar įvairiais būdais marinuotos.
Dabar, kai kelionės įspūdžiai susigulėjo ir galiu ramiai į viską reaguoti, galiu pasakyti, kad vis tiek pačiu pačiu fantastiškiausiu patiekalu išlieka vandenyje/ sultinyje pasigaminamas jautienos ar avienos fondiu Kinija . O dėl antrosios vietos buvo didžiulis ragautų patiekalų konkursas. Varžėsi "One pot" troškinys su žuvimi pikantiškai, agurkų salotos, virtinukai su vištiena ir prieskoninėmis žolelėmis, garuose gaminta žuvis ir kalnų kukurūzų salotos.
Kalnų kukurūzų salotos, tai jau atskira istorija, kuri reikalauja būti pademonstruota receptu ir įspūdžiais. Ką ir pasižadu padaryti artimiausioje ateityje.
Dabar noriu pasiūlyti ypatingai paprastą, bet nepaprastai skanų agurkų salotų receptą. Kelionėje visada užsisakydavau šių salotų, jos tokios skanios, kad grįžusi į namus gaminau gal jau kokį 10 kartų, bet ir suvalgytos būdavo greičiau nei nufotografuotos.

3-4 porcijos

4 pailgi agurkai, maži nesubrendę
1/2 arb.š. druskos
2-3 skiltelės česnako ( priklausomai nuo mėgstamo aštrumo)
2 valg.š. sojos padažo
1 valg.š. ryžių acto
1 arb.š. rudojo cukraus
1 valg.š. sezamų aliejaus
1 nedidelis čili pipiras arba 1/2 didelio čili pipiro
šviežios kalendros lapeliai
Nupjaukite agurkų galiukus ir stipriai paspauskite peiliu, kad agurkas, kaip česnakas susitraiškytų. Tada sujaustykite norimo ilgio gabalėliais. Pabarstykite druska. Padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui įsisūrėti, bei išsiskirti sultims.
Česnaką peiliu sutraiškykite ir smulkiai sukapokite. Priklausomai kaip aštriai mėgstate, sukapokite čili pipirą su sėklomis arba be jų.
Pasigaminkite agurkų marinatą: sumaišykite česnakus, čili, cukrų, soją, ryžių actą, cukrų.
Nupilkite susidariusias agurkų sultis, užpilkite juos marinatu. Išmaišykite. Palikite dar pusvalandžiui skoniams susigerti.
Prieš patiekdami į stalą, išmaišykite su susmulkita kalendra.
Skanaus :)


4 komentarai:

  1. ziurite "Zvanij uzen"?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Neziuriu. O kas? Panasias salotas dare?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Geris tokios salotos! Kaip tik visko turiu, reikia pasidaryti.
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaitytoja, tiesiog jos privalomos pasigaminti :)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu