Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2015 m. liepos 26 d., sekmadienis

Vištienos kulšelės su kokosų pienu

Nežinau kaip jums, bet atėjus vasarai į mūsų namus, kulinariniai eksperimentai staiga stipriai sutitraukia. Vaikas iškeliauja atostogauti į stovyklas, pas senelius ar dar kur nors. Patys irgi mažai užsibūname namie, nes lekiame tai prie jūros, tai į sodybą, o ten prasideda kepsninės ar rūkyklos malonumai, draugų kompanijos, tad virtuvė kažkaip lieka nuošalyje. O dar jeigu diena karštesnė, tai ir apetitas mažesnis. Sumakaluoju salotikes ir gerai. Visi patenkinti, neapsunkę ir laimingi:)
Tad kai namuose pakvimpa kariu, visi subėga iš savo pakampių anksčiau nei suskamba mano skardus balsas "VALGYTI!"

3 porcijos

6 vištienos blauzdelės
1 paprika
1 čili pipiras
1 didelis svogūnas
200g žalių žirnelių
2 morkos
3 cm imbiero šaknies
1 indelis kokoso pieno
200 ml vandens
6 kario lapeliai
2 laimo lapeliai
3 kardamono sėklos
3 gvazdikėliai
1/4 arb.š. cinamono
1 anyžiaus žiedynas
kalendros lapeliai
druska
aliejus kepimui

Viskas ypač paprasta.
Supjaustykite morkas, papriką, čili pipirą, svogūną norimo dydžio gabalėliais.
Įkaitinkite keptuvę, suberkite visus prieskonius: kardamonus, gvazdikėlius, cinamoną, anyžių, kario ir laimo lapelius, susmulkintą imbierą. Maišydami apkepkite apie 3-4minutes. Sudėkite daržoves (morkas, papriką, čili pipirą, svogūnus), išmaišykite ir šiek tiek patroškinkite apie 5 minutes. Supilkite kokoso pieną ir vandenį, išmaišykite, suberkite žirnelius. Užvirus išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir palikite.
Vištienos blauzdeles įtrinkite druska. Pašlakstykite aliejumi ir įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje kepkite apie 30 minučių, kol gražiais parus. Tada blauzdeles sudėkite į puodą su daržovėmis, patroškinkite 5 minutes uždengtu dangčiu.
Prieš tiekiant į stalą, pabarstykite kalendros lapeliais.

11 komentarų:

  1. Kiekvienas karis - tai gėris:)) Namai kvepia paskui kelias dienas.... Man irgi kokosų aromatai su vasara asocijuojasi. Gaila, kad savo vyrą nedažnai prikalbinu kariams su kokosų pienu. Retkarčiais jis juos toleruoja, bet ne dažnai. O aš nors ir kasdien valgyt galėčiau:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nida, kad namai kvepia, tai jau tikrai:) o tas salsvas skonis, net ne5sivaizduoju, kad kam nors gali nepatikti, bet kaip rusai sako, kad skoniui ir spalvai patarimo nera, tai ir cia....

    AtsakytiPanaikinti
  3. Odeta, fantastiškai atrodo šitas patiekalas! Neduoda jis man ramybės :) Turiu savo darže užaugintų šparaginių žirnių ankštelių, jaučiu, irgi būtų gerai, jeigu vietoje paprastų žirnių naudočiau? Šį vakarą grįžta vyras iš komandiruotės, gal reikėtų pagaminti, nes jis - didelis vištienos visais pavidalais mėgėjas. O aš pati sau, prisiskaičiusi jūsų su Nida kalbų apie kario kvapus, vakar pasigaminau indišką arbūzo karį, vegetarišką, bet vis tiek namai dar šiandien nuo prieskonių kvepia :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kristina, manau visos daržovės puikiai dera su kariu:) O kario kvapas tikras gėris. Absoliučiai sutinku su Nida. Bet, kad su arbūzu galima daryti karį, tai tikrai nesu gyvenime girdėjusi. Labai lauksiu recepto:

      Panaikinti
    2. Odeta, pageidavimą išpildžiau, nors nuotraukos ir ne per geriausios - alkana buvau ir nelabai turėjau kantrybės gražiau savo patiekalą pristatyti :)

      Panaikinti
  4. O aš tai po atostogų pas sesę nusprendžiau kurį laiką nieko negaminti. Pailsėti tsakant. Perspėjau vyrą, kad jau nieko negaminsiu. Ir lyg tyčia kelias dienas kažkaip ūpas buvo atsiradęs savoje virtuvėje pasisukiot. Tai dabar mes namuose turim posakį, kad "nieko nieko nebegaminam" ;-) O šį receptą būtinai pabandysiu, nes dar niekad nebandžiau vyro kokosų pienu "nunuodyt".

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ir dar. Buvau čia kažkada lašišos užsipirkus, tai vos ne visus tavo lašišinius receptus išbandžiau. Kurį laiką jos nepirkom, nes vyrui buvo nemalonūs prisiminimai po vieno nelabai sėkmingo pasivaišinimo restorane. O dabar tyliai tyliai visokiais būdais pagaminau ir manau, kad reabilitavau namuose lašišą. Na, bent jau man tai viskas puikiai išėjo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dovile, tikrai nenunuodysi su kokoso pienu savo brangiausiojo:) AŠ irgi tik prisigiriu, kad nebegaminsiu, nebevalgysiu ir t.t. kitų dalykų nebedarysiu, tai kažkodėl dažniausiai viskas atvirkščiai ir gaunasi.
      O kas dėl lašišos, tai aš niekada jos didelė mėgėja nebuvau, tačiau dabar vis dažniau ant stalo garuoja lašišiniai patiekalai:)

      Panaikinti
  6. Koks geris! Karius mes irgi labai labai mylim, kokoso pieno visada turiu namie, o aromatai tikrai kad pasakiski. Pastangu - minimaliai, o rezultatai - nerealus. Isitraukiu i savaites menu :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  7. Skatytotoja, tas kvapas tikrai uzburiantis. Viskas labai paprasta ir tinka ypac eiliniams pietums ar vakarienei:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Viskas, vakar gaminta, labai gerai :) Uzskaitau tokius greitus ir skanius patiekalus. Iskart dviguba norma dariau, nors karsta uz lango, bet vyras lapais gyvas nera, tai dziaugsmingas siandien dar del tokios vakarienes :))
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu