Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2015 m. liepos 15 d., trečiadienis

Dorados apelsinų sultyse

Dorada yra viena iš tų žuvų, su kuria galima receptų prisigalvoti kiek tik širdis geidžia. Ji tokia nepretenzinga, neturinti stipraus savito skonio kaip pvz. tunas, lašiša, silkė, skumbrė ir t.t. Gal dėl šios priežasties, gal dar ir dėl jos nedidelio "ūgio" dažniausiai ji patiekiama kaip visa žuvis, o ne file. Ją galima garinti, kepti ant grotelių, orkaitėje druskoje ar tiesiog skrudinant. Iš galvų ir kaulų, maišant su kitų žuvų kaulais gaunasi puiki žuvienė. Trumpai drūtai tariant, tai labai universali žuvis kuri gali būti valgoma tiek žalia Dorados ir krevečių seviče (seviche) , tiek Dorados su cukinijomis en papillote ar Dorada palmių lapuose, o gal Dorada su karamelizuotais pomidoriukais ir česnakais ir t.t.
Žinant, kad Dorada tokia universali žuvis, labai lengva prigalvoti gaminimo su ja interpretacijų. Šį kartą užsinorėjau išbandyti su apelsinų sultimis.

3 porcijos

3 nedidelės dorados
2 šviežiai spaustų apelsinų sultys
1 apelsinas
3 nedidelės šviežios bulvės
1 raudonoji paprika
1/2 pankolio
2 jaunos morkos
1 arb.š. maltos rūkytos paprikos
1/2 čili pipiras
lauro lapas
druska
Į kepimo indą supilkite apelsinų sultis. Sudėkite žuvį. Apkraukite iš visų pusių supjaustyta paprika, apelsinu, morkomis, bulvėmis, pankolio vaisiumi ir suraikytu čili pipiru. Apiberkite malta rūkyta paprika, druska. Uždenkite folija ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 15minučių. Per šį laiko tarpą iškeps visos daržovės. Apelsinų sultys susimaišys su žuvies ir daržovių aromatais. Trumpai pasakysiu, kad tobulesnio padažo net paieškoti reikėtų.
Nufotkinau nekeptą, nes jau iš karto supratau, kad aromatai bus tokie geri, kad po kepimo bus jau ne iki fotosesijos:)

4 komentarai:

  1. Sveika sugrizusi! :) Pagaliau irasas, buvau pasiilgusi! O tokio derinio -su apelsinais- nebuciau sugalvojusi. Bet kad jau viskas isgaravo mikliai, tai reikes ir man bandyti tokia kombinacija.
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu, Skaitytoja:) Butinai isbandyk su apelsinais, nerealus skonis. Ziauriai skanu. Ypac padaziuks, su balta zuvyte puikiausiai derantis.

      Panaikinti
  2. 15 minučių? per tiek laiko tik molinis indas gerai įkais, o bulvytės? kažkas čia ne taip ...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mums tikrai uzteko 15min., bet jeigu bijote neiskeptos zuvies galite pakepti dar 5-10 minuciu. Priklausomai nuo zuvies ir darzoviu dydzio. Pas buvo mazos tiek zuvys, diek darzoves:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu