Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2015 m. birželio 7 d., sekmadienis

Kepenėlės su svogūnais ir baltu vynu

Yra žmonių kurie nevalgo svogūnų. Vieni jų nevalgo dėl blogo kvapo, kiti dėl aštrumo, dar kiti dėl ašarų, yra žmonių kurie negali pakęsti virtų ar troškintų. Kadangi aš dėl skonių niekada nesiginčiju, nes ir pati turiu visokių įsitikinimų ir mėgimų ir nemėgimų. Bet va su svogūnais tai pas mane yra visai kitaip. Aš juos labai mėgstu, taip pasakyta per silpnai. Aš juos tiesiog dievinu. Pradedant svogūnų laiškais, baigiant svogūnų sriuba. O dar kur svogūnų uogienė/ džemas Svogūnų džemas ar svogūnų pyragas, kuris ištirpsta vos iškeptas nespėjant nufotografuoti, net kalmarai puikiausiai tinka su svogūnais Svogūnų-kalmarų užkandėlė arba Kepta plekšnė su stambiais svogūnais ir Chorizo dešra . O ką kalbėti apie silkę, kuri be svogūnų tiesiog net nesižiūri, kad ir kokius patiekalus su ja gamintum: Silkė su pomidorais , Kepta silkė ar Silkės tartaras su žalėsiais.
Tad galiu girtis kiek tik noriu, kad esu žuvies ir jūros gėrybių maniakė, bet svogūnų tai jau tikrai, pa-velgusi į savo blogą juos radau beveik visuose patiekaluose, gal išskyrus saldumynus:)
Todėl siūlau išbandyti labai lengvai pagaminamą ir tikrai nuostabiai skanią užkandėlę su kepenėlėmis ir svogūnais.

2-3 porcijos

250g jauno ožiuko kepenėlės (galima ir kito gyvulio)
3 svogūnų galvos
1 česnako skiltelė
1/4 arb.š. raudonėlio
100ml balto sauso vyno
1 arb.š. grūdėtų garstyčių
1 arb.š. ar šiek tiek mažiau medaus
druska
lauro lapas
malti juodi pipirai
aliejus kepimui
Kepenėles nuplaukite, nulupkite nereikalingas plėveles, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Pabarstykite raudonėliu, druska, pipirais. Išmaišykite kepenėles ir palaikykite apie 30minučių. Įkaitintoje keptuvėje apkepkite kepenėles įkatintoje keptuvėje apie 2 minutes iš visų pusių. Išimkite. Toje pačioje keptuvėje kur kepė kepenėlės sudėkite supjaustytą riekelėmis svogūną, sutrintą česnaką ir kepkite kol lengvai šis paruduos. Sudėkite garstyčias. Išmaišykite ir po 1 minutės supilkite baltą sausą vyną. Vynui užvirus ir šiek tiek pavirus ( 2-3 minutes) sudėkite kepenėles. Išmaišykite. Uždenkite dangtį ir išjunkite ugnį (jeigu gaminate ant elektrinės plytelės, tai nuimkite nuo kaitvietės). Tegul pasitroškina ir susigeria aromatai, kol paserviruosite stalą. Čia labai tiktų smulkintos petražolės, bet aš jų neturėjau, deja.
Kaip ir sakiau, tai labai paprastas patiekaliukas, bet skonis tikrai ne iš prastųjų:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu