Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2015 m. gegužės 13 d., trečiadienis

Ožkienos troškinys su raudonu vynu

Labai mėgstu ožkos sūrius. Ypač šviežius, o jeigu dar su pomidorais, ir dar tais - iš močiutės daržo - tai iš viso pasaka. Tačiau su ožkienos mėsa pirmą kartą susidūriau paskutinėje kelionėje po Portugaliją. O ši nuostabi kelionė buvo 2014 metų pabaigoje. Įspūdžiai apie perkrautas maistu lėkštes mūsų šeimoje garsiai minimi dar ir dabar. Tačiau ką aš galiu pasakyti apie portugališkus patiekalus - jie gerokai skiriasi nuo mums įprastų europietiškų. Kaip ir ožkiena, kurios fantastiškas skonis nuolat zirzė, kad išbandyčiau ir pati, o Kristinos iš Su šaukštu aplink pasaulį patiekalai su ožkiena vis labiau "badė akis, tarsi sakydami: kada pagaliau, kada pagaliau". Kai pamačiau Ožkiena su vynu ir daržovėmis supratau, kad kuo skubiau turiu išbandyti, nes primena būtent tą, kurią valgiau keliaudama po Portugaliją.
Taigi, nusipirkusi ožkienos, iš karto pasiteiravau pas Kristiną: kaip man geriausia pirmą kartą mažai rizikuojant pagaminti patiekalą, bet kad visus sužavėčiau, ir toliau šita mėsytė karaliautų ant mūsų stalo. Ji patarė paruošti su raudonu vynu arba karį. Tad drąsiai ėmiausi eksperimento su ožkiena ir vynu.
Ką aš galiu pasakyti apie tai: Smirda ožkiena? Tikrai Ne. Dar tokios švarios mėsos nepamenu kada esu ragavusi. Riebi? Tikrai Ne. Ar lengva paruošti patiekalus, jei nusiperki jauno gyvulio mėsos? Žiauriai Lengva:).

6 porcijos

1,5 kg ožkienos kaulų (šonkauliai, stuburas)
1 poras
1 svogūnas
3 česnako skiltelės
3 morkos
1 čili pipiras
3 pomidorai
200 ml raudono vyno
100 ml vandens
1 valg.š. ghee sviesto
1/2 arb.š. džiovinto raudonėlio
druska
malti juodi pipirai
Mėsą supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
Troškintuve svieste apkepkite supjaustytą porą, svogūną, česnakus, čili pipirą, morkas. Sudėkite mėsos gabalėlius. Užpilkite vynu, vandeniu,  troškinkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1,5 val. Sudėkite, prieskonius, nuluptus ir supjaustytus pomidorus. Dar troškinkite ne mažiau 0,5 valandos.
Ištroško viskas tobulai skaniai:).

Pastebėjimas: pateikiau su pavasarinėmis salotomis: ridikėliai, svogūnų laiškai, agurkai, krapai ir grietinė.  Na žinokit - tai buvo tikrai nerealiai skanu, ir jeigu neišbandysite, tai kaltinkite tik save....


11 komentarų:

  1. Mes pirmą kartą ožkos su pupom ragavome Ligūrijos priekalnėse. Kai to paties paprašiau vieną gražią vasaros dieną padavėja tik papūtė akis, sako - bet gi čia žiemos patiekalas. O aš net nepastebėjau, kad preitą kartą būtų buvusi žiema..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Reda, prajuokinai su tais italais ožkieną valgančiais žiemą:) O mes tai italijoje asilienos paragavome. Skaitėmė skaitėme meniu ir niekaip nepatikėjome, kad tikrai asilienos patiekalas, kol prie gooles nepriėjome. O kaip ji buvo pagaminta?

      Panaikinti
    2. Tose pačiuose Ligūrijos priekalnėse buvo galima nusipirkt ir asilienos dešros, bet šitai mums pasirodė per stipru.. Ožka su pupom atrodė būtent taip paprastai kaip ir skamba - ožkos kauliukai troškinti su pupelėm (mūsuose dar fasoliais vadinamomis). O dėl skonio, tai garsiau čepsėjo tie,kurie tą kart pasirinko šerną raudonam vyne.

      Panaikinti
    3. Reda, reikes butinai isbandyti su pupelemis, tikiu, kad turetu tikti:)

      Panaikinti
  2. O kur įsigijote ožkienos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš ožkieną pirkau iš pažįstamų, bet kiek žinau Tymo turgelyje yra ožkų sūrių pardavėjų, tai manau, kad jie tikrai žinos kur galima nusipirkti, o gal net pas juos pačius.

      Panaikinti
  3. Odeta, sveikinu įstojus į ožkienos gamintojų gretas, džiaugiuosi, kad pirmas blynas neprisvilo. Gardžiai atrodo! Ir dar: jeigu turi galimybę gaminti patiekalus iš jauno ožiuko, o ne senos ožkos kaip aš :), tai jį gardu kepti, įtrynus česnaku, pipirais, citrinos sultimis ir pan. Čia geriausia, aišku, tinka užpakalinis kumpis. Mano močiutė kepa senoviniame pečiuje, apdėjusi bulvėmis; visos tos jos ketaus puodynės ir ugnies kurstymai kaip iš pasakų :) Mūsų sąlygomis, manau, reikėtų dėti į kepimo rankovę, tik pačioje pabaigoje ją prakirpti ir kepsnį apskrudinti.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kristina, dievi6kas skonis. Negaliu atsidziaugti:) Savaitgali kepiau uzpakaline koja itrinta papriku tyre, cesnakais ir t.t. kepiau peciuje su bulvemis. Ajajai kaip skanu buvo:) Labai tau aciu uz idejas:)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu