Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2015 m. gegužės 20 d., trečiadienis

Otas su polenta ir šparagais

Aš ir vėl penktadienį gerokai pasiautėjau Šiaurės jūra parduotuvėje. Kadangi esu šios parduotuvės nuolatinė klientė, gaunu į elektroninį paštą pranešimą kokią žuvį ir kitas jūros gėrybes siūlys parduotuvėje. Dažniausiai išsirenku ir užsisakau elektroniniu paštu. Tačiau šį kartą pasiūla buvo labai gausi, tad mūsų šeima niekaip nesugebėjo apsispręsti ko nori labiausiai. Todėl palikau apsipirkimą penktadieniui, kad pamatyti gyvai ko labiausiai norisi kūnui ir sielai. Žinodama savo besotiškumą žuvims ir kitiems jūros padarams, pasikviečiau ir vyrą kartu. Jis yra didysis mano norų tramdytojas. Bet pasakysiu atvirai, po šio penktadienio net jis pripažino, kad žiauriai sunku atsispirti visam šiam gėriui.
Taigi, pasitarę nusipirkome, kad ir brangokai kainuojančio, bet fantastiško storulio oto (paltuso). Ir kai stovėjome prie prekystalio, neatsispyriau pagundai pakomentuoti vienai nuostabiai mamai su mažyliu, kad otas (paltusas) nuostabiai skanu ne keptas, bet paruoštas garuose. Tiesiog patiekus jį lėkštėje tereikia palaistyti kokybišku alyvuogių aliejumi.
Šios moters nepažįstu, gal daugiau niekada gyvenime ir nebesusitiksime, bet šiandien šį receptuką gaminu įkvėpta jos. Tokį paprastą, bet kartu ir labai šventišką. Prie kurio fantastiškai dera baltas sausas vynas.

3 porcijos

500 g paltuso arba oto file
druska
džiovinti čiobreliai

Polenta:
1 stiklinė kukurūzų kruopų
4 stiklinės vandens
2 valg.š. sviesto
100 g sūrio Džiugas
druska
pipirai
džiovintas raudonėlis

Šparagai žalieji
druska
Paruoškite polentą:
Užvirkite vandenį. Sumažinkite ugnį. Vandenį pasūdykite. Pastoviai maišydami pilkite kukurūzų kruopas. Lėtai maišydami virkite kruopas apie 40 min. Įdėkite sviestą. Kai išjungsite ugnį, suberkite sutarkuotą sūrį. Išmaišykite.

Žuvis:
Žuvį pasūdykite ir pabarstykite norimomis žolelėmis. Mes šį kartą barstėme čiobreliais. Užvirkite garpuodyje vandenį. Sudėkite žuvį ir garinkite 7 minutes.

Šparagai:
Užvirkite vandenį, sudėkite šparagus su nulaužytomis galūnėmis. Užvirkite ir 2 minutes pavirkite. Ištraukę pamerkite į ledinį vandenį, kad šparagai neprarastų spalvos.

Prieš tiekiant, patiekalą pašlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi.


Ant stalo karaliavo mano mylimiausios  gėlės, dovanotos brangiausių žmonių (vyro su dukra).




5 komentarai:

  1. Prabanga! O tos gėlės tai taip stipriai kvepia, kad oi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip gražu. Taip ir norisi prieš saulytę sėdėti ir skaniu maistu mėgautis.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gėris - paprastume... Ir gėlės man šios tobulos savo paprastumu (kvapas nerealus...), ir patiekalas idealus pavasario pabaigai. Kokios spalvos... Taip ir norisi prisėsti prie to stalelio:)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu