Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2015 m. balandžio 21 d., antradienis

Salotos su šiauriniais moliuskais

Vieną dieną sulaukiau skambučio iš "Šiaurės jūra" parduotuvės Šiaurės jūra . Gavau nuostabų, o kartu ir sudėtingą pasiūlymą išbandyti Lietuvoje ypač mažai girdėtą jūros gėrybę  Šiaurietišką moliuską Arctic Surf Clams . Kadangi visą maistą gaminu tik mūsų šeimai ir draugams, tad stengiuosi, kad patiekalai būtų priimtini ir suaugusiems ir vaikams. O šio moliusko iki tol buvau ragavusi tik sušio pavidalu Marine Products - SUSHI TOPPINGS . Tad iššūkis tikrai buvo didelis. Kaip pagaminti tobulą sušio patiekalo moliuską, kad tiktų suaugusių ir vaikų skoniui?
Taigi, pirmas mano bandymas. Jis šiek tiek rytietiškas, nes po tobulo sušių "užkloto" (lietuvių kalbos žinovai prašau pagalbos!!! kaip pavadinti sushi topping lietuviškai? ) pagaminti lietuviškai būtų per daug drąsu. Tačiau manau, kad kuo toliau, tuo daugiau žmonių pamėgsta rytietišką virtuvę (Kinija, Tailandas, Indija ir t.t.) ir šis mažas eksperimentinis patiekalas gali būti pamėgtas suaugusių ir vaikų.

Arktinis moliuskas savo skoniu labiau primena krabo mėsą, nei patį moliuską. Nors moliuskiškumas šiek tiek jaučiasi. O perkant šaldytus "Šiaurės jūra" parduotuvėje, jie būna jau išvirti. Tad belieka teisingai atšildyti:).

4 porcijos

Salotoms:
6 arktiniai moliuskai virti ir šaldyti iš Šiaurės jūra parduotuvės
3 laiškiniai svogūnai
2 prinokę avokadai
6 ridikėliai
6 meškinio česnako lapeliai
sauja špinatų lapų
1/2 čili pipiro

Padažui:
2 valg.š. žuvų padažo
4 valg.š. laimo vaisiaus sulčių
1 valg.š. sojos padažo
1 arb.š. medaus
druska
ypač tyras alyvuogių aliejus

Arktinių moliuskų paruošimas:
Kadangi moliuskai yra jau virti ir užšaldyti, belieka juos šaldytuve lėtai atšildyti. Tada perpjaukite išilgai pusiau, išvalykite kaip darė Clearwater Arctic Surf Clam. Supjaustykite juostelėmis.
Avokadus supjaustykite kubeliais, ridikėlius ir svogūnų laiškus juostelėmis. Čili pipirą išvalykite, supjaustykite plonomis riekelėmis. Meškinį česnaką smulkiai sukapokite. Viską sudėkite į lėkštę: špinatus, avokadus, svogūnus, čili, ridikėlius, arktinius moliuskus, meškinius česnakus. Rankomis viską pakeldami išmaišykite ir užpilkite padažu.

Į dubenėlį supilkite žuvų padažą, laimo sultis, soją, medų, druską, aliejų. Išplakite mažu plakikliu ir užpilkite salotas. Išmaišykite.


Pastabos:
Kitą kartą nedėčiau avokado. Kodėl? Jis labai minštas, o visos kitos dalys ganėtinai traškios. Todėl siūlyčiau avokadą pakeisti agurkais. Jie puikiai dera ir su tolimųjų rytų prieskoniais ir su kitomis daržovėmis bei arktiniais moliuskais.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu