Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2015 m. balandžio 7 d., antradienis

Laukinės midijos kiniškai

Vis dar nesugebu baigti džiaugtis žuvies parduotuve "Šiaurės jūra"ir joje parduodamomis gėrybėmis. Tai kažkas nerealaus ne tik Lietuvos masteliu. Grįžusi iš savo ilgos kelionės po Kiniją, prisivalgiusi visokiausių karpinių giminės žuvų, prisiragavusi įvairiausių gėluose ir jūros vandenyse augintų moliuskų bei krevečių, pasiilgau tiesiog geros šiaurietiškos menkės, moliuskų, skumbrės ar kitos civilizuotos žuvies. Tačiau, ko tikrai negaliu nuginčyti kiniečiams, tai iš karto gaminamo maisto, o ne kažkokio šaldyto ar konservantais prisotinto. Aišku, prisipažįstu, Kinijoje natrio gliutomatas ir viešai pripažintas ir atvirai naudojamas "prieskonis". Nežinau, ar buvo dedama į mūsų patiekalus ar ne, na gal į daugumą tikrai jo kliuvo, bent jau pietų metu, bet buvo ir tokių natūralių patiekalų su atskirai išdėstytais prieskoniais, tame tarpe ir natrio gliutomatu. Tame išskirtinų patiekalų tarpe, kur prieskoniai buvo patiekti atskirai, buvo ir midijos, žinoma, jos buvo visai kitokios formos, ne tokios spalvos ir dydžio, sakyčiau man jos labiau priminė geldeles (clams) Moliuskai su portugališkais sentimentais , Clams - Almejas - Geldelės (moliuskai) , Geldelės arba moliuskai tik šiek tiek pailgesnės. Tačiau jų midijos buvo pagamintos visiškai kitaip, nei mums įprastai su vynu, alumi, grietinėle Midijų sriuba su krevetėmis, pomidorais, keptos Orkaitėje keptos išraiškingos midijos ar net su fetos sūriu Midijos su fetos sūriu.
Skubu dalintis midijomis, kurios buvo užaugusios laisvėje, dėl to midijų dydžiai skirėsi kardinaliai. Skonis? Sakyčiau išraiškingesnis, bet kad labai daug skirtųsi nuo užaugintų fermose, tai tikrai negarantuočiau.

3-4 porcijos

1 krepšelis laisvėje užaugusių midijų ( gali būti ir fermoje, gal net ir geriau, dėl vienodo dydžio)
2 česnako skiltelės
6-7 cm imbiero šaknies
4 svogūnų laiškai
2 valg.š. žemės riešutų aliejaus
2 valg.š. kapotų šviežių kalendrų
4 valg.š. sojos padažo
2 valg.š. ryžių acto
2 valg.š. vandens
1/2 valg.š. cukraus
1/2 čili pipiro
Česnaką itin smulkiai sukapokite. Imbierą nulupkite ir supjaustykite siauromis juostelėmis. Svogūnų laiškus ir kalendras susmulkinkite. Puode įkaitinkite aliejų, suberkite česnaką ir imbierą. Kai šie apkeps supilkite soją, ryžių actą, cukrų. Įdėkite nesmulkintą čili pipirą. Viską išmaišykite, įlašinkite vandens. Ir vos užvirus sudėkite labai gerai nuplautas, nuvalytas ir atrūšiuotas midijas. Uždenkite puodo dangtį ir kartas nuo karto jį kresteldami, kad midijos maišytųsi tarp savęs ir padažo, troškinkite 7 minutes.

Komentarai:
Žiauriai teisingai:)



2 komentarai:

  1. Na ką aš galiu pasakyt - gėris ir "Šiaurės jūra", ir midijos, kurios ant mūsų stalo karaliauja kiekvieną savaitgalį... Ir kaip jas bepadarysi, taip jos bus skanu. Esu labai panašiai kaip tu gaminusi - su imbierais, česnakais, sojų padažu, ir tikrai visi laižėsi, gyrė. Žodžiu, užskaitau kaip dar vieną apetito sužadinimą ir vėl savaitgalį gaminti midijas:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nida, skanu iki negalėjimo:) Dabar midijos su feta turi rimtą konkurentą;)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu