Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2015 m. balandžio 2 d., ketvirtadienis

Anties kulšelės su rytietiškais prieskoniais

Kai tik Lietuvoje pasirodė kiniečių restoranai, tuoj pat pasklido kalbos apie pekino antį. Apie jos ypatingą skonį, sudėtingumą pagaminti, specialias šių ančių veisles ir taip toliau ir taip toliau. Lietuvoje taip ir neradau, kur paragauti, o kai žmogus negauni ko nori, tai tas smalsumas dar labiau užkutena smegenis. Taigi, vienas iš būtiniausių dalykų, ką turėjau nuveikti Kinijoje, ir buvo paragauti pekino antį. Susiradome specialų restoraną, kuris buvo per du aukštus ir vadinosi "Pekino antis", negana to jis absoliučiai specializavosi tik antienos patiekaluose. O jų virtuvės topų topas buvo garsioji Pekino Antis.  Rašau iš didžiosios raidės, nes ta antis tikrai to verta ir buvo. Gal kiek rieboka, bet skonis buvo nuostabus. O ir aš pati laiminga, kad pagaliau ta svajonė pagaliau paragauti tos stebuklingos anties išsipildė, ir dar ne bet kur, o pačioje jos tėvynėje Kinijoje. Virėjas meistriškai nuėmė jai traškią odelę, krūtinėlę su šlaunelėmis supjaustė mažais gabalėliais, pateikė svogūnėlius, česnakėlius, kalendrą, sezaminį padažiuką, paplotėlius vynioti. Beliko tik sotėti:). Stebuklinga ta antis ar ne, tai jau kitas klausimas, bet kad skani buvo, tai jau be jokios abejonės. Mielai ir Lietuvoje paragaučiau tokią antytę, būtų labai įdomu palyginti, bet nežinau kur. Gal kartais jūs žinote ir galėtumėte rekomenduoti?
Na, o kol nerandu kur paragauti lietuviškos pekino anties, kepu rytietiškuose prieskoniuose marinuotas antienos šlauneles.

3 porcijos

3 anties šlaunelės
1 citrinžolės stiebas
5 cm imbiero šaknies
2 skiltelės česnako
1/2 arb.š. čili pipirų
2 valg.š. sojos
2 valg.š. ryžių acto
2 valg.š. sezamo aliejaus
1 arb.š. medaus
druska
pipirai

Garnyrui:
Įvairių salotų lapų
6 ridikėliai
1/2 agurko
1 skiltelė česnako
1 arb.š. balzaminio padažo
1 valg.š. raudono vyno acto
1 arb.š. medaus
1/2 citrinos
3 valg.š. itin tyro alyvuogių aliejaus
druska
pipirai
Imbierą, česnaką smulkiai sukapokite, citrinžolę supjaustykite kaip galima smulkiau ir sumaišykite su soja, ryžių actu, medumi, čili, druska. Padarykite marinatą ir įtrinkite juo anties kulšeles. Palikite marinuotis 4-6 valandas, o geriausia per naktį.
Kepkite 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje ant odos pusės. Apverskite. Uždenkite folija ir kepkite apie 50-60 minučių. Nudenkite foliją ir apskrudinkite odelę. Man užtruko kepti orkaitėje dar apie 20 minučių. Odelė gavosi traški, mėsa sultinga.
Ridikėlius, agurką supjaustykite pagaliukais. Didesnes salotas suplėšykite. Sumaišykite viską ir užliekite padažu, pagamintu iš smulkiai sutrinto česnako, balzaminio padažo, raudonojo vyno acto, medaus, citrinos sulčių, druskos ir pipirų.








4 komentarai:

  1. Odeta, ar tas restoranas Pekine, pačiame centre, ir su daug įžymybių nuotraukų ant sienų? Aš tokiame buvau (berods būtent ir vadinosi "Pekino Antis"), tai iki šiol pamenu tos anties skonį ir tuos mesitrus, kurie ją pjaustė prie stalų... Nors aš pačią pačiausią skaniausią Pekino antį valgiau..... Birmoje, Jangone. Ten buvo topų topas. Vien dėl tos anties į Birmą skrisčiau dar kartą:) Aš Velykoms taip pat antį gaminsiu, bet krūtinėles... Šiandien jau nusipirkau šviežutėlių, laukia dabar kol bus užmarinuotos:) Gražių švenčių:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nida, ne Pekine, bet X'an (Sianas). Maciau Pekine šitokiu pavadinimu tik nežinau ar tas ar ne, bet tai buvo kelionės pirma diena ir kai užtikome mėsos virimą, užsisvaigome ir net pamiršome antį. O į Birmą noriu, bet jau po Afrikos, Lotinų ar Amerikos. Kažkaip pasisotinusi rytais jaučiuosi.
      Nors dažniausiai kai sakai, kad daugiau niekada, tai būna atvirkščiai....todėl atsargiai sakau, kad į šiuos kraštus dar labai sugrįšiu:)
      O aš šventėms nusipirkau elnienos vėl, bet tik kumpį. Dar mama laukia su savo meniu....manau, kad jau po šių švenčių teks tikrai eiti į sporto klubą:) Radau tokį vieną ;)

      Panaikinti
  2. Odeta, kepiau Velykoms visą antį su rytietiškais prieskoniais. Buvo labai skanu, dėkui už idėją :).

    AtsakytiPanaikinti
  3. Saldusuru į sveikatą. Džiaugiuosi, kad patiko. Man rytietiškai paruoša antis (jeigu visa ar kulšelės) tikriausiai yra skaniausia. Aišku ir kiti skoniai patinka, bet rytietiškai ima viršų:)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu