Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2015 m. kovo 30 d., pirmadienis

Elnienos burgeris ir pomidorų čatnis

Kaip gera suktis savo virtuvėje. Tiesiog neįmanoma viso šito gerumo nupasakoti, o dar labiau aprašyti. Kiekvieną dieną galiu kepti, virti. Kepiau dar vieną sūrio pyragą Niujorko sūrio pyragas, nusipirkusi "Šiaurės jūra" Šiaurės jūra |skumbrės, kepiau Tobulo skonio skumbrė, bet kai iš "Merkio produktai" www.merkio.lt gavau pasiūlymą pirkti elnienos, neatsilaikiau. Užsisakiau maltos elnienos, nes visa kita jau buvo išpirkta. Sugalvojau, kad burgeriai bus kaip tik tobula savaitgalio sočių pietų šventė.

4-6 porcijos

Burgeriams:
600g maltos elnienos
1valg.š. sojos
1arb.š. garstyčių
1vnt. kiaušinis
druska
pipirai

Bandelėms:

450g miltų
270ml ( puodelis) pieno
80g sviesto
1 kiaušinis
7g sausų mielių
1 arb.š. cukraus
druska
1 kiaušinis su šlakeliu pieno bandelių aptepimui
sezamo sėklos


Garnyrui:
6 jaunos bulvytės
2 česnako skiltelės
salotų lapai
šviežias agurkas
raugintas agurkas
svogūnas ( geriausia raudonas)

Pomidorų čatniui:
6 pomidorai
2 svogūnai
2 skiltelės česnako ( didelės, jeigu maženės reikia daugiau)
2 valg.š. razinų
2 valg.š. pomidorų pastos
2 valg.š. balzaminio padažo
1 valg.š. raudono vyno acto
2 valg.š. cukraus
1/2 valg.š. druskos
4 valg.š. alyvuogių aliejaus
malti juodi pipirai
Bandeles kepkite:
Miltus (persijotus) sumaišykite su mielėmis, druska, cukrumi. Pieną pašildykite su sviestu, kol šis ištirps ir atvėsinus supilkite į miltus. Įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite ( aš minkiau apie 15min.) Palikite pailsėti tešlą 1-1,5val. Tešla turi pakilti dvigubai. Po to lengvai perminkykite, padalinkite lygiomis dalimis į norimo dydžio bandeles ( man gavosi 12) ir vėl palikite 30 minučių susistovėti ir pakilti tešlai. Iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite 12-15 min ( priklausomai nuo dydžio).
Burgerius gaminkite:
Į faršą sudėkite soją, garstyčias, įmuškite kiaušinį. Viską išminkykite. Suformuokite vienodo dydžio burgerius. Kepkite ant į kaitintos keptuvės 3-4 minutes ant vienos pusės ir 3-4 ant kitos. Tiek kepant gausis vidutiniškai kepti burgeriai.
Pomidorų čatnį gaminkite:
Pomidorus nulupkite ir smulkiai sukapokite. Svogūnus supjaustykite riekelėmis arba stambokais kubeliais. Svogūnus apkepkite keptuvėje, šiems suminkšėjus sudėkite razinas, pomidorus. Virkite apie 30minučių. Sudėkite pomidorų pastą, balzaminį padažą, actą, druską, cukrų. Trumpai tariant, visus likusius ingredientus. Virkite ant mažos ugnies kol skystis nugaruos. Paragaukite, jeigu trūksta vieno ar kito skonio papildomai įdėkite ir vėl pavirkite. Aš viriau dar apie 1valandą.

Bulves supjaustykite pagaliukais, apvoliokite druskoje, kapotuose česnakuose, pipiruose ir aliejuje. Kepkite orkaitėje apie 30minučių.

Prieš tiekiant, bandeles būtinai paskrudinkite.



`

6 komentarai:

  1. Oho, prabangiai čia! Jau kaip mano šeimai patiktų! Bet aš pati kažkodėl niekada nesu gaminusi mėsainių namie, o matau, kad reikėtų. Net žiūrint į nuotrauką seilė tįsta :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kristina, mano šeimai tai irgi labai patiko. Juk vietoj elnienos galima naudoti ir jautieną ir žuvį ar vištieną. Rekomenduoju, išbandyk. Ir bandeles pabandyk, nes tikrai labai geros. Man kas liko užšaldžiau kitam kartui. Visada gerai gaunasi ir su atšildytomis.

      Panaikinti
  2. Odeta, kokią tu čia gerą mintį man pakišai su ta malta elniena!! Aš kaip tik šaldiklyje turiu savo draugo sumedžiotos maltos briedienos, ir vis galvojau ką iš jos pagaminus. Tai aišku, kad darysiu burgerius, kai tik oras atšils ir atidarysime grilio sezoną!!! Nu tikrai labai labai ačiū už įkvėpimą!!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nida, pagrilinus būtų iš viso tobula. Nors turiu grilinimo keptuvę ( špižinę) vis tiek ne tas gaunasi kas su tikru dūmeliu. Bandeles rekomenduoju išsikepti, šios tikrai geros. Rekomenduoju išbandyti ir čatnį. Kažkaip labai skanus gavosi, net dukra, kuriai sunku įtikti pasakė, kad kečupo nereikia:)

      Panaikinti
  3. Oho! Kokia fiesta! Man irgi seile jau kapt, cia tikra puota turejo buti :) Laukiu nesulaukiu ir as grilio sezono, o tada burgeriai tik pirmyn! Reiktu ir man isbandyti Merkio elniena, vis patingiu uzsisakyti, jei atvirai. O ziemos metu ir as vos viena gal karta namie dariau burgerius, kazkaip man cia gamtos maistas, arba gal tiesiog prisitingiu kiek :)))
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  4. Skaitytoja, mes irgi jau laukiame nesulaukiame grilinio sezono, o sotu tai jau buvo iki stenėjimo:) Aš irgi elnieną pirmą kartą užsisakiau, bet patiko labai. Malta mėsa tikrai buvo kokybiška, natūrali. Rytoj velykoms užsisakiau elnienos gabaliukus ir kumpį. Kažką išbandysime dar nesugalvojau, o gal ką patarti gali?

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu