Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2015 m. vasario 8 d., sekmadienis

Upėtakis su dviem garnyrais

Kai vieną savaitgalį gerai užkerti mėsos, tai po to visą savaitę tik ir norisi žalių salotų, o kai jų nėra kokybiškai šviežių, ir tai absoliučiai suprantama, nes absoliutus nesezonas, tada, kaip alternatyvą, užsimanau žuvies, tokios lengvos, garintos, virtos ar troškintos, bet tikrai neišmirkytos kiaušinio plakiny ir apvoliotos džiuvėsėliuose, o po to iškeptos dideliame kiekyje riebalų.
Kadangi laukiau labai mielos viešnios, tad pamačiusi šviežut šviežutėlius upėtakius, neatsispyriau pagundai ją pavaišinti. Su šia viešnia pas mus kalbos liejasi nevaldomai, plepame nesustodamos, kol neaptariame nuo visų širdies reikalų iki Lietuvos ir Pasaulinės situacijos politikoje ar ekonomikoje, todėl  visai suprantama, kad patiekalui norėjosi skirti kuo mažiau laiko.
Panaršiusi interneto platybes, savo blogo archyve nutariau sumiksuoti Tobulo skonio skumbrė ir Keptas ėriuko kumpis a la mochito. Ragaujant šį patiekalą atrodė, kad mėtų aromatas nėra labai juntamas, tačiau kitą dieną, pabaigiant vakarienės likučius, pasirodė kitaip. Mėtų, laimo, česnakėlio aromatai buvo taip puikiai susimaišę, kad galiu patvirtinti, jog mėtos čia puikiai tiko.

4-6 porcijos

2 upėtakiai
1 laimo vaisius
30 g šviežių mėtų lapelių
2 česnako skiltelės
druska
malti juodi pipirai
1 arb. š. medaus
1 arb.š. balzamiko padažo
2 valg.š. raudono vyno acto
2 valg.š. aliejaus
1/2 arb.š. džiovinto raudonėlio
pomidorai su šakelėmis

Šakninės daržovės:
3 pastanokai
3 petražolės šaknys
4 česnako skiltelės
1 valg.š. sviesto
1/2 citrinos sulčių
druska
pipirai

Šparaginių pupelių garnyras iš žieminių atsargų "Šparaginės pupelės Korėjietiškai":
1kg šparaginių pupelių
2 morkos
2 svogūnai
6 česnako skiltelės
4 lauro lapai
200 g saulėgrąžų aliejaus
2 valg.š. acto (9proc.)
1 arb.š. maltų juodų pipirų
1 arb.š. čili pipirų
2 arb.š. maltos kalendros
druska
Upėtakius nuskuskite, išimkite vidurius. Į upėtakių vidų sudėkite laimo riekeles, šiek tiek išspaudžiant sulčių, susmulkitas mėtas ir česnakus. Atskirame inde sumaišykite balzaminį, raudono vyno actą, aliejų, medų, druską ir raudonėlį. Išmaišykite ir pašlakstykite žuvį. Apdėkite pomidorais, kapariais ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 15 minučių uždengus folija ir dar 10 minučių nudengus ją.

Pastarnokus, petražolių šaknis, nulupkite, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Įdėkite neluptas česnako skilteles, palaistykite citrinos sultimis. Pabarstykite druska, pipirais ir apvoliokite kambario temperatūros sviestu. Uždengus folija kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Šparaginės pupelės korėjietiškai pagamintos buvo vasarą, pačiu šparaginių pupelių sezonu, o valgome dabar ir labai džiaugiamės jų nuostabiu skoniu, aštrumu ir besipuikuojančiu garnyru prie įvairiausių patiekalų.

Receptas:
Šparagines pupeles nuplaukite, nupjaustykite galiukais, padalinkite į 2-3 cm ilgio gabalėlius. Užvirkite vandenį su druska, lauro lapais, sudėkite supjaustytas pupeles ir virkite apie 3 minutes. Išgriebkite pupeles, perliekite šaltu vandeniu ir atidėkite į šalį vėsti.
Morkas nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Česnakus susmulkinkite itin smulkiai. Visas daržoves sumaišykite su šparaginėmis pupelėmis.
Pasiruoškite marinatą. Atskirame puode supilkite aliejų, actą, suberkite juodus ir čili pipirus, kalendrą. Užvirkite ir iš karto išjunkite. Iš karto užpilkite daržoves karštu marinatu. Paragaukite, ir jeigu trūksta druskos, šiek tiek įberkite ir viską gerai išmaišykite.
Sudėkite į sterilius stiklainius ir sandariai uždarykite. Stiklainius sudėkite į patalus ir palikite, kad ir per naktį lėtai vėsti.
Paruoštas salotas laikykite vėsiai. O jas ragauti galima jau po paros.
Dabar jos yra pas mus "ant bangos", pačios skaniausios iš visų išbandytų šparaginių pupelių receptų.




2 komentarai:

  1. Pupeliu recepta issisaugau, tikrai darysiu ju sezono sulaukusi. O del zuvies - as niekaip nenustoju zavetis tavo kurybiskumu, sis blogas yra pirmasis, kuri atsidarau, kai ruosiuos gaminti zuvi ar juros "bjaurybes" :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Miela Skaitytoja, labai džiugu, kad skaitai ir gamini:) Man tai yra didžiausias įvertinimas:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu