Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2015 m. sausio 18 d., sekmadienis

Fantastiškas kopūsto garnyras

Kai Palangoje kavinėse būdavo siūloma plekšnė ar jos file, labai dažnai ji būdavo patiekiama su spirgučiais. Todėl man yra išlikę, kad valgant plekšnę būtinai turi būti spirgučių. Žinoma, ji puikiausiai tinka ir kitaip paruošta, bet kai jai suteikiamas pikantiškumas, tas balansas tarp švelnios žuvies ir pikantiškosios dalies Kepta plekšnė žavi. Spirgučiai yra ruošiami iš rūkytų lašinių, šoninės ar kitos riebios mėsos. Tai riebu, kaloringa ir visai nesveika. Tam, kad nekepti žuvies su lašinukais, sugalvojau, kad reikia garnyrui pagaminti kopūstą su lašinukais ir sumažinti riebalų kiekį, kad liktų aromatas, o ne riebalai.
Šis garnyras puikiai tiktų ne tik su plekšne ar kita švelnia žuvimi, tokia  kaip otas, lydeka, ešerys, menkė ar kitos baltos neriebios žuvies.

4-6 porcijos

1 kopūstas (apie 600 g)
70 g lašinukų
100 g balto sauso vyno
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
2 lauro lapai
3 gvazdikėliai
1/2 arb.š. raudonėlio
druska
Kopūstą nuplaukite, nupjaukite negražias lapų dalis. Kopūstą supjaustykite riekelėmis, po to riekeles vėl skersai.
Lašinukus supjaustykite itin mažais gabalėliais. Apkepkite, kol šie suskrus. Riebalus nupilkite, o spirgučius suberkite į troškintuvą. Ant jų suberkite smulkiai kapotus česnakus ir svogūną su kopūstais. Sudėkite lauro lapus, raudonėlį. Uždenkite troškintuvą. 20 minučių troškinkite nuolat maišydami. Supilkite vyną ir atvirame puode nuolat maišydami dar troškinkite 7-10 minučių. Uždenkite dangtį ir pabaikite troškinti 5 minutes.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu