Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. gruodžio 1 d., pirmadienis

Karibų jūros omaro uodega kepta su česnakais

Kai užėjau į "Šiaurės jūrą" prieš geras dvi savaites, parduotuvės savininkas su pasididžiavimu parodė šaldytas omarų uodegas. Nepigi kaina, bet ne tokia jau ir žiauri (100 Lt/kg), tačiau mane sulaikė tą kart nuo šio delikateso nusipirkimo. Nes be progos, mano įsitikinimu, tiesiog per prabangus malonumas valgyti omarus, o ką jau kalbėti apie jų uodegas.
Esu šiek tiek pamišusi dėl maisto, ypač gourmet dalykėlių. Mėgstu ragautu, derinti, eksperimentuoti. Tad tas dvi savaites savotiškai kankinausi, taip jau labai norėjosi paragauti šių kubietiškų omarų uodegų, bet vis neradau pateisinamos progos nors vieną nusipirkti. O švaistytis pinigais nesinorėjo, nes nusipirkus šviežios žuvies atrodo "griekas" pirkti šaldytą, net ir labai apetitingai   atrodančią omaro uodegą.
Tačiau, kai šį savaitgalį parodžiau omaro uodegas savo vyrui, jis drąsiai pasiūlė padaryti naujametinio meniu bandomąją degustaciją. Matyt ir pats labai jomis susigundė;)

2 porcijos

1 kubietiško omaro uodega (apie 500 g)
3 skiltelės česnako
2 valg. š. Ghee sviesto
Druska
Šviežios petražolės
Omaro uodegą lėtai atšildykite šaldytuve, nuplaukite šaltu vandeniu. Užvirkite vandenį su žiupsneliu druskos. Įdėkite atšilusią omaro uodegą ir virkite max 5 minutes. Išimkite iš puodo, perjaukite tvirtu peiliu. Omaro mėsa atrodys vos vos neišvirusi, dėl to visai nesijaudinkite.
Keptuvėje ištirpinkite ghee sviestą, apkepkite smulkintą česnaką. Šiam šiek tiek apkepus, išimkite į lėkštę. Sudėkite uodegos gabalus, šiek tiek prispauskite, kad tolygiau keptų. Kepkite 4 minutes, max 5. Likus minutei iki kepimo pabaigos suberkite smulkintas petražoles. Visai prieš pat pabaigą sugrąžinkite į keptuvę česnaką.
Omarą sudėkite į lėkštę, apliekite sviesto, česnako ir petražolių mišiniu.
Tas nuostabus saldumas, prakvipęs kepinto česnako ir petražolių aromatu.......ommmm:)

Pastaba:
Jeigu norisi rūgštelės, pašlakstykite laimo sultimis sviesto su prieskoniai mišinį.
Kitą kartą apvirtą omarą uodegą išimčiau iš kiauto, o po to kepčiau. Manau, kad kepimui užtektų ir poros minučių, bet nereikėtų lėkštėje darbuotis. Tarp kitko pasirodė, kad išėmus iš kiauto ir susmulkinus būtų puikus užpildas makaronams, salotoms ar ryžiams:)



2 komentarai:

  1. Tiesiog WOW! Isivaizduoju, kaip "kaifuoti" turejot nuo tokios vakarienes. Dievu maistas, ne kitaip :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaitytoja, tikrai taip...buvo tikra BOMBA:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu