Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. lapkričio 6 d., ketvirtadienis

Žuvies keksiukai

Kartais man taip būna, nors ir šaldytuvas pilnas, bet pamatau ir negaliu atsispirti nusipirkti kokį gardumyną. Šį kartą susigundžiau nusipirkti menkės file. Labai jau man ji šviežia ir graži pasirodė. Galvojau pas mamą iškepsime ir visi pasivaišinsime. Tačiau su mama tokie juokai nepraeina. Vos atvykę radome nukrautą stalą: plekšnės ir vištytės gabalėliai, balta mišrainė, agurkėliai, silkutė, o finišavo cepelinais! Kad ir kaip myliu mamą, kad ir kaip suprantu jog ji laukia mūsų visų, bet tokia maisto ataka mūsų pilvams yra tikra katastrofa! Grįžus pilvams iš viešnagės pas mamą, teko jiems suteikti poilsį. Bet pilvai nebūtų pilvai po dienos vėl rėkia, kad turi būti prikimštas. Kadangi kažkada Skaitytoja yra papasakojusi kaip ji kepa kotletus-keksiukus, o aš juos išbandžiau ir jie puikiausiai pasiteisino Paukštienos keksiukai su morkomis ar Burokėlių kugelis su žuvies keksiukais.
Dabar kaip ir nieko naujo nepapasakosiu, gal tik pasikartosiu, bet kad jau baisiai skanu buvo visiems, ar dėl to, kad su moliūgu, o gal dėl žydiškumo?:) Nes, kad būtų šiek tiek kitaip panaudojau Nidos idėją iš Gefilte fish. Žydiška klasika

4-6 porcijos

800g menkės file
2 kietai virti kiaušiniai
2 nedidelės morkos
1 svogūnas
1 kiaušinis
druska
džiovintas čiobrelis
1/4 arb.š. čili pipirų pastos (galima ir tiesiog maltos)
česnako daigai


1 sviestinis moliūgas
3 česnako skiltelės
1/2 citrinos sulčių
druska
20g sviesto
Sviestinį moliūgą perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, apiberkite rupia druska ir kepkite kartu su česnakais 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Išėmus iš orkaitės moliūgą, nulupkite česnako odeles ir sutrinkite kartu su sviestu šakute.
Žuvį sumalkite su morkomis, kietai virtais kiaušiniais, svogūnu ir morkomis. Sudėkite prieskonius, įmuškite kiaušinį ir viską išmaišykite. Keksiukų formą ištepkite aliejumi, sudėkite masę. Kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Prieš pateikiant lėkštėje apiberkite česnako daigais, priduoda labai malonaus pikantiškumo ir aromato.




5 komentarai:

  1. Man tai atrodo labai labai šis receptas. Mane tik žuvies malimas šiekt tiek neramina. Kaip ir kuo tu mali žuvį?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dovile, žuvį, svogūnus, morkas , žodžiu viską malu mėsmale Jeigu noriu labiau sumaltos imu sietelį su smulkesnėmis skylutėmis, o jeigu stambiau tai su didesnėmis:) Viskas čia žiauriai paprasta:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man mėsmalės sudėtinga. Pas mane namuose tik vyras mėsmale naudojasi.Kai darom tuos žydiškus kukulius, tai einu į virtuvę tik tada, kai jau bliūdas primaltas būna;-)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jau taip buna su tom puotom pas mamas.... Atrodo savaite gali nebevalgyti po tokiu viesnagiu :))))
    Dovile, paprasciausiai smulkiai supjaustyti gali file, viskas gerai sukeps keksiuku formelese ir bus vientisa.
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu