Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. lapkričio 16 d., sekmadienis

Veršienos cotelette ( kotletas) su salotomis


Dar nuo vaikystės pamenu, kad kotletas - tai maltos mėsos paplotėlis, apkeptas keptuvėje ir patroškintas  puode. Bet kurios mėsos rūšies maltinis visada buvo vadinamas kotletu. Ir, kai pradėjusi išvažiuoti į užsienį, meniu pastebėjusi parašyta žodį "cotelette" išbraukdavau iš savo užsakymo, nes man maltiniai tikrai nepatinka. Nebent aš juos pamatau - kaip buvo sumalti, iš kokios mėsos, ir su visais kas ir kaip pagaminta. Tačiau, kaip ir visada ateina ta diena, kai pažinimas maloniai nustebina ir supratimas, kad kotletas gali būti visai nebūtinai kotletas. Kai supratau šitą reikalą, tada atėjo paieškos, kur ir kaip nusipirkti mėsos gabalėlį su kaulu ir išpjova viduje, kad kepant kaulo ir riebalų skonis susisunktų į mėsą ir gautųsi labai aromatingas ir minkštutėlis kepsnys.
Ir, kai turguje radau pirkti veršienos kotletų, sugalvojau, kad būtinai tai bus Cotoletta alla milanese, bet pagalvojusi, kad tai džiūvėsėliuose  apvoliotas ir gausiai riebaluose iškeptas kepsnys, persigalvojau be gaislesčio. Nes džiūvėsėliai ir dar riebalai labai apsunkina mūsų mitybą! Todėl pasirinkau žymiai lengvesnį variantą.
3 porcijos

3 veršienos išpjovos su kauliuku
druska
pipirai
raudonėlis
alyvuogių aliejus

Salotoms:
Špinatų lapeliai
rukolos salotos
jauni burokėlių lapeliai
šviežias aliejus
balzamiko padažas
saulėje pusiau džiovinti slyviniai pomidoriukai
Patiekalas pagaminamas per nerealiai trumpą laiką, bet skoniu nenusileidžia prabangiausių restoranų virtuvėms.
Veršienos gabalėlius apvoliokite druska, aliejumi, raudonėliu ir pipirais. Palikite pusei valandos marinuotis. Įkaitinkite keptuvę, geriausiai ketinę (naudojau būtent tokią) arba ketinės groteles, vartydami puses kepkite max 7 minutes. 
Kol kepa kepsniukai, pasiruoškite salotas.
Įvairių rūšių salotas sumaišykite su aukščiausios kokybės šviežiu aliejumi, balzamiko padažu. Apiberkite   pusiau džiovintais pamidoriukais.
Tobula sekmadienio pietums:)




2 komentarai:

  1. Chi chi, gera istorija su "kotletais" :) Mesyte turejo tirpti burnoje. Patinka man tokie paprasti, greiti, sveiki, bet nerealiai skanus patiekalai.
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaitytoja, o mėsytė tai pirkta penktadienį Kalvarijų turguje ir už labai padorią kainą:) jeigu reikės mėsininkų tel.galėsiu duoti:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu