Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. lapkričio 23 d., sekmadienis

Triušis balto vyno padaže

Kažkurią dieną prisiminiau, kad nebepamenu kada valgiau triušį. Tas laikais, kai gamindavau plovą su triušiena, beje jis toks tobulas, bet toks nefotogeniškas būdavo, kad sukirsdavome be sąžinės graužimo ir visai negalvodami apie fotosesijas ir kauliukus plove. O po to atradome vištukes, dabar žuvį, tad ir vėl triušis nukeliavo į antrą planą. Bet kas kartą mintyse sugrįždavo patiekalai su triušiena Triušis su moliūgais , Triušienos ragu su naminiais makaronais ar Triušis ispaniškame stiliuje . O vakar kaip tik tokia proga ir pasitaikė. Vaikščiodami po ūkininkų turgelį užtikome, na ką čia užtikome, bet moteriškė, pas kurią visada perkame vištukes parodė, kad jau turi ir ančių ir triušių. Todėl, žinodami, kad pas ją visada viskas yra labai teisingai užauginta, drąsiai nusipirkome nediduką triušį. Vyras, kaip tikras medžiotojas, sėkmingai sukapojo mažais gabalėliais plovui, bet po to pasitarėme ir nusprendėme, kad plovas dar gali palaukti, o troškinys jau tiesiog privalo gulti ant mūsų stalo.
Viskas gaminasi žiauriai paprastai, ypač kai turi visą išdorotą ir susmulkintą triušį. 

8-10 porcijų

1 nedidelis triušis
1 svogūnas
2 morkos
1 paprika
2 česnako skiltelės
1 stiklinė balto sauso vyno
1 stiklinė vandens
miltai
aliejus
druska
3 lauro lapai
5 kvepiantys pipirai
2 gvazdikėliai
raudonėlis
Triušį sukapokite norimo dydžio gabalėliais ( kadangi mes ruošėmės gaminti plovą, tai sukapojome labai smulkiai, galima ir stambesniais gabalais). Pasūdykite, apvoliokite miltuose ir apkepkite įkaitintoje  keptuvėje, kol gražiai pagels. Išimkite iš keptuvės, tada suberkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Apkepkite, tada sudėkite riekutėmis pjaustytas morkas. Šiek tiek apkepkite. Sudėkite į troškintuvą daržoves, apkeptą triušį. Užpilkite vynu, vandeniu, pabarstykite raudonėliu ir troškinkite 1,5 valandos. Papriką supjaustykite kubeliais. Ir pabaigoje suberkite į troškintuvą. Išmaišykite ir patroškinę 5 minutes išjunkite.
Na jau kvapnumas ir mėsytės kritimas nuo kaulų tobulas, o kai dar padažo nemažas kiekis, tai vakarėlis tampa nerealiai gundomas:)
Šviežios salotos sumaišytos su nerafinuotu aliejumi ir pašlakstytos balzaminiu actu gali būti kaip tobulas garnyras prie tobulos vakarienės;).


5 komentarai:

  1. Triušis - super daiktas... Mūsų mėgstamiausia mėsa. Irgi užsimaniau pamačiusi tavo nuotraukas:) Su baltu vynu išties tobula, esu bandžiusi ir su konjaku troškinti, ir su kalvadosu bei obuolių sultimis - visada gaunasi tobulas rezultatas, ypač jei iš gero ūkininko nupikrkta.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nida, man irgi mėgstamiausia. Bet kažkaip pamiršę ją visai buvome:) Su obuolių sultimis esu gaminusi, bet su konjaku ar kalvadosu neteko. Mačiau Tavo puslapyje, kitą kartą išbandysiu su konjaku tai tikrai, o jeigu bus namuose kalvadoso, tai ir šitą receptą išbandysiu:)

      Panaikinti
    2. Odeta, labai skaniai atrodo triušelis! Kaip iš kokio restorano :) Nors tiesą sakant, kai paskutinį kartą triušienos valgiau ne namie, apturėjau didelį nusivylimą. Buvo toks restoranas "Sadutė" Kaune (neseniai užsidarė), lyg ir geros reputacijos vieta, bet triušienos patiekalas buvo toks, kad aš savo svečiams siūlyti nedrįsčiau. Jau nekalbu apie kainą ir vos ne 2 valandas laukimo, kol jį pagamins... Namie irgi senokai dariau, troškinau ir tiekiau su aioli padažu. Reikėtų įvairovės dėlei išmėginti tavajį variantą, o tai pas mus vis vištiena ir vištiena - mat vyras be jos gyventi negali :)

      Panaikinti
    3. Kristina, restoranuose aš nedrįstu ragauti triušio:) o Sadutė gal dėl to ir užsidarė, kad nesugebėdavo lankytojams skaniai ir su meile paruošto maisto laiku pateikti. Kažkaip pastebėjome, kai atsidaro naujas restoranas iš pradžių stengiasi, maistas būna skanus, aptarnavimas malonus, o po to užmiega ant laurų ir kartelė nusileidžia žemyn...maistas suprastėja, aptarnavimas vėl belekoks tampa. Pagarba klientui dingsta.
      O dėl triušienos, tai labai skanus plovas/paelija gaunasi. Ispanijoje labai populiaru triušiena su sraigėmis ir baltu vynu:) Rekomenduoju išbandyti, kad be sraigių, nes skonis gaunasi žiauriai geras:)

      Panaikinti
  2. Gaminau pagal šį receptą kiškius, pavyko puikiai.

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu