Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. lapkričio 30 d., sekmadienis

Skandinaviška silkė lietuviškai

Šis savaitgalis - tai vienas iš tų savaitgalių, kai niekur neišvykstame. O tyliai ramiai sau tūnome namuose,  degustuodami pasigamintus patiekalus, žiūrėdami televizorių, skaitydami knygas ir šiaip atlikdami įvairiausius namų darbus. Ir kas man patinka tokiais savaitgaliais? O tai, kad ramiai atsikeliame, papusryčiaujame ir važiuojame į turgelį apsipirkti savaitei. Dažniausiai važiuojame galvodami, kad tik greitai greitai apsipirksime ir grįšime namo sau ramiai tinginiauti. Bet dar nė karto taip neįvyko. Pavydžiui, vakar nuvykę į turgelį neradome nei normalios žuvies, nei mėsos. Teko pasitenkinti raugintais kopūstais, duona ir višta. Grįždami namo nusprendėme aplankyti "Šiaurės jūra" parduotuvę, nes mano vyras joje dar nėra buvęs, o man labai norėjosi jam parodyti, kad kokia ji nereali.
Vos įėjus mus pasitiko gerai nusiteikusios pardavėjos, šeimininkas iš karto paklausė, ką šiandien degustuosime? Žinoma silkę!
Pasiūlė trijų rūšių paruoštos silkės užkandėlių. Viena buvo mums įprasta su svogūnėliais ir bulvėmis, kita su kiaušiniu, o ta trečia mane tiesiog sužavėjo. Nusprendžiau, kad būtinai turiu išbandyti namuose. Smegenims liepusi įsiminti visus tos silkės skonius, apsipirkę svarbiausių ingredientų (SILKĖS), parlėkėme namo gaminti pietus.

2 silkės file
2 morkos
1 burokėlis (naudojau pailgą)
1/2 citrinos sulčių
1valg.š. grietinės
druska
juodi malti pipirai
Morkas suvyniokite į foliją ir iškepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Burokėlį supjaustykite labai plonomis riekelėmis, pabarstykite druska, pašlakstykite aliejumi. Išdėliokite ant kepimo popieriaus. Burokėlių riekeles ir kepkite 80 laipsnių karštyje, kol šie taps traškūs.
Morkas atvėsinkite, nulupkite sutrinkite trintuve (blenderiu) su citrinos sultimis, šaukštu grietinės, druska, pipirais.
Silkę supjaustykite juostelėmis, išdėliokite ant morkų tyrės ir papuoškite džiovintais burokėliais.

Pastaba:
Į morkų tyrę dėjau grietinę, o ne grietinėlę, specialiai, kad suteiktų rūgšties, nes pagalvojau, kad silkė saldi, morkos saldžios. Ir tikrai, švelni rūgštelė labai tiko prie saldžios skandinaviškos silkutės:)





3 komentarai:

  1. Išbandžiau jau prieš visas šventes :) Patiko net labai! Skonis naujas, geras, patinkantis ;) Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Peržiūrėjau Tavo patiekalą.Tačiau neleidžia man pakomentuoti Tavo bloge. Labai gražiai atrodo. Siūlau išbandyti su saldžia silke, jos būna Vilniuje pirkti "Šiaurės jūra" parduotuvėje. Skonis dar įdomesnis gaunasi...aš jos tada galiu kibirais suvalgyti:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Įdomu kodėl neleidžia? Nes komentuoja kartais skaitytojai. Ten reikia atlikt matematikos veiksmus, tada įledžia :) Ačiū už pagyras! Dar ir saldi silkė yra?! Neteko nei ragaut, nei girdėt, įdomu būtų paragauti. Ne Vilniuje gyvenu, neteks paragaut, nebent kada netyčia pas ką nors svečiuose tektų :)

    AtsakytiPanaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu