Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. lapkričio 19 d., trečiadienis

Moliuskai su portugališkais sentimentais

Kažkada gyriausi, kad mano pirmoji pažintis su moliuskiniais prasidėjo Portugalijoje, Algarvėje. Dabar, po to laiko praėjus nei daug nei mažai, bet 17 metų, ir Lietuvoje gavus nusipirkti tų jūros deimantų, nieko  kito ir nesinorėjo gaminti, tik portugališku stiliuku, nes man labai svarbu, kad ne tik aš su dukra juos mėgčiau, bet ir vyras, save priversdamas, pamiltų ir taptume lygiaverčiais valgytojais-ragautojais.
Pirkau "Šiaurės jūra"parduotuvėje. Pagal užsakymą. Man tai žiauriai patiko, kad pas juos galima užsisakyti bet kokį jūros gyvį ir jie suranda jį, atveža. Žodžiu, užsakiau, pirmadienį pranešė, kad bus, ir aš nepersigalvojau, o penktadienį atsiėmiau šiuos gražuolius. Tiesa, keletas buvo sulūžę, bet tokių perkant net prabangiausiuose žuvies turgeliuose visada atsiranda. Net mūsų prancūziško kaimelio austrių augintojai Keptos austrės visada įdeda vieną "lyšną", kad ne duok die surasi kokią nelabai gerą, tad dažniausiai vietoj tuzino gauname visą 13-a puikiausių austrikių.
O moliuskus dažniausiai valgome Ispanijoje, kavinėse labai populiarius Clams - Almejas  ar Geldelės arba su pomirų padažu, bet tokių skaniausių, kaip pirmą kartą ragautų Portugalijoje niekada taip ir nesuradau.
Drąsiai rekomenduoju visiems išbandyti šį gėrį:

3 porcijos

1 krepšelis moliuskų (geldelių)
3 česnako skiltelės
2 valg.š. Ghee sviesto
petražolės
druska
1/2 citrinos sulčių
Ištirpinkite Ghee svietą, šiam ištirpus suberkite susmulkintą česnaką. Šiam šiek tiek apkepus ( max 1 minutę) suberkite moliuskus. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 5 minutes. Palaistykite citrinos sultimis ir 1 minutei pamaišę uždenkite troškintis.
Labai skanu su paskrudinta sumuštinių ar kita balta duona. O dar balto vyno taurė! Tobulumas ant stalo!

2 komentarai:

  1. Koks cia geris! Maziau yra daugiau - tai galioja sitam receptui. Karaliska vakariene turejo buti :)
    Ta parduotuve tikrai pagaliau atveze normalesnio asortimento, man regis visu zuvies ir "bjaurybiu" megeju nauja meka tapo.
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaitytoja, tikrai taip, Šiaurės jūra tampa kažkokia nereali meka žuvų ir jūros gėrybių mylėtojams:) O kai pamačiau, kad nors ir šaldytų, bet ten galima nusipirkti ir didžiausių omarų uodegų, tai iš viso Kalėdos jau tapo suplanuotos iki galo:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu