Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. spalio 19 d., sekmadienis

Sterkas paprastai

Kuo toliau tuo dažniau norisi lengvo maisto. Kad būtų visų prima labai skanus, antra lengvai pagaminas, trečia suderintas ir sveikas. Ši maža tiesa pradeda įsigalioti ne tik šeimos rate, bet ir tarp draugų. Kuo toliau tuo labiau mes priprantame taip maitintis. Gal estetika dar šiek tiek nukenčia, bet skonio receptoriai džiaugiasi, o rytinis lengvumas iš viso kaifuoja. Taigi dabar, kai galima gauti nusipirkti normalaus dydžio, išdorotų sterkų, tai belieka tik jo neišdžiovinti ir mėgautis smagiai baltai sutinga jų mėsa. Ir būtinai su daržovėmis.

6-8 porcijos

1 sterkas nuskustas ir išdorotas
6 pomidorai
6 bulvės
1 cukinija
1 čili pipiras
3 morkos
1 laimo vaisius
50g kalendros lapelių
2 česnako skiltelės
sauja šparaginių pupelių
druska
Daržoves nuplauskite, nuskuskite, supjaustykite. Viską sudėkite su išdorotu sterku. Uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
Argi ne žiauriai paprasta? Argi ne žiauriai skanu? Ohoho kaip viskas skanu ir paprasta. Pažiūrėkite kiek sulčių gavosi. Viskas labai sultinga, aromatinga ir skanu:)

4 komentarai:

  1. Odeta, o kur tokius gražius išdorotus nedidelius sterkus perki? Aš kartais imu iš Šturmų file, bent kartą per savaitę gaminamės vakarienei. Kadangi mes vakar dorojom steikus, tai aš šiandien neturiu teisės nieko sakyti apie lengvą maistą:) Na, bet sporto salėj savo jau atsportavus, išliejus prakaito litrą kitą, jau galima ir apie sveiką mitybą pagalvoti kitai savaitei:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nida, labai nuoširdžiai pavydžiu Tavo valios sportui. Tada ne nuodėmė ir gerą steiką sukirsti:) Nors dabar, kai galima nusipirkti šviežios žuvies, tai poreikis mėsai sumažėja iki minimumo. Aš Šiaurės jūra parduotuvėje užsisakiau aštuonkojį, prižadėjo pirmadienį informuoti ar gausiu šį "gražuolį" penktadienį. Jeigu pasiseks kitas savaitgalis žada būti gourmet:) O sterkus perku ketvirtadieniais Fabijoniškių ūkininkų turgelyje, tolimąjame kampe nuo įėjimo, ten būna ir file pirkti ir lydekų, linų, menkių. Šilutiškiai tiekia iš marių sugautą žuvį, silkę.

      Panaikinti
    2. Good to know. Iki tų Fabijoniškių taip dar ir nenuvažiavau:) Bet jau ruošiuosi. Jau ir anties krūtinėlės kokios norėtųsi, ir šiaip ko nors įdomesnio dietos paįvairinimui:) O jau aštunkojo tai laukiu. Nesu gaminusi, tai reiktų daug literatūros perskaityt, kad guminuko nepadaryt:) Sėkmės, lauksim gurmaniškų įrašų:)

      Panaikinti
    3. Dabar meldžiu, kad patvirtintų užsakymą, o dėl anties krūtinėlės, tai ten tikrai fantastiška būna, nors dažniausiai užsisakau, kad padarytų tirkai be jokių kaulų , o taip kaip aš pati noriu:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu