Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. spalio 20 d., pirmadienis

Midijų sriuba su krevetėmis

Kai atsirado Šiaurės jūra parduotuvė, o namuose turiu šaldytuvą su nuline zona, tad nusipirkusi žuvies vakuume galiu išlaikyti net keletą dienų ilgiau absoliučiai gražią, kvepiančia jūra ir kokybišką. Taigi nusipirkusi šį penktadienį midijų drąsiai įdėjau į stalčių 00, o sekmadienį paruošiau pietus su jūros gėrybėmis. Midijos visos užsidarė ir atsidarė kaip ir priklauso. Šį kartą kartu prie pietų stalo dalyvavo ir draugai gerai išmanantys jūros gėrybes jų savybes, šviežumą, tad teko rimtai pasukti galvą, kaip vienu šviežiu midijų krepšeliu pamaitinti 5 žmones. Ir, kad nenukentėtų šviežumas bei paliktų įspūdį. Ir žinoma, kad mane išgirtų, kad esu šauni virėjėlė (pasakykite kam nepatinka pagyros?). O gavosi viskas paprastai, tiesiog pagaminau tirštą midijų sriubą, o ne midijas su padažu Midijos ir vaizduotė ar Orkaitėje keptos midijos arba Midijos su lašinukais ir saulėje džiovintais pomidorais.
Dar noriu pasigirti, kad Šiaurės jūra priima ir užsakymus. Kitam penktadieniui užsisakiau aštuonkojį. Tai žiauriai nerealiai tobulai pasakiškai skani jūros gėrybė Kelionė aštuonkojo tema. Aš jas gaminu ir negaliu atsidžiaugti jų skonių, net vyras, kuris į visokias jūros "bjaurybes" žiūri skeptiškai, nuo aštuonkojų kaifuoja. Dabar esu labai dideliame laukime ir svajonėse ką gaminsiu su šiuo gėriu. O gaminusi esu: Pirmasis aštuonkojų marinavimas ir salotos ar Pulpo a la Gallega .Mūsų favoritinis užkandis su aštuonkoju žinoma yra ispaniškasis Pulpo a la Gallega. Bet dabar jau galvoju apie troškinį? O gal kaip Aušra, Aštuonkojo salotos? Žiauriai nekantru laukti:)
Na, o šiandien gaminu midijų sriubą.

5 porcijos

1 midijų krepšelis (1kg)
100g krevečių
1 poras
2 morkos
1 čili pipiras su sėklomis
5 valg. š pomidorų pastos
1 ciberžolė
5cm imbiero šaknies
2 česnako skiltelės
1 laimo vaisiaus drožlių
1 indelis kokoso pieno
250ml vandens
2 valg.š. aliejaus
druska
Supjaustykite porą, morkas sutarkuokite, česnaką, čili pipirą su imbieru sukapokite smulkiai. Apkepkite troškintuve eilės tvarka: imbieras su čili, poras, morkos. Šiems šiek tiek suminkštėjus sudėkite pomidorų tyrę, laimo vaisiaus odos drožles, citrinžolę. Pakaitus, supilkite vandenį ir užvirkite. Tada supilkite kokoso pieną, o šiam užvirus sudėkite kruopščiai nuplautas ir atrinktas midijas. Išmaišykite ir uždengus troškintuvo dangtį troškinkite max 5 minutes. Suberkite krevetes. Išjunkite kaitinimą ir patiekite degustacijai:)
Būtų gerai pabarstyti kalendrų lapeliais, bet kad neturėjau tai ir nedėjau, nors tikrai žinau, kad tai būtų nerealus patiekalo papildymas:)
Suvalgius tokią lėkštę sriubos su midijomis ir krevetėmis pukšėjome visi nuo sotumo ir skanumo:)



4 komentarai:

  1. Mane nenustoja zaveti Tavasis isradingumas :) Atrodo labai skaniai, tikiu kad taip ir buvo. Neatsisakyciau, ypac kai sedziu salotu paprastu bliuda "sukirtusi".
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  2. NEREALIAI! Aš šeštadienį kepiau vištą įvyniotą į taviškius palmių lapus, o paskui jau visas maistas buvo toks "cibum vulgaris" - kiaušinienės, blynai, dešrelės ir koldūnai ;-)))))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skaitytoja, ačiū:) Dovile, o kaip višta palmių lapuose gavosi?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Palmių kvapas jautėsi, bet reikėjo daugiau prieš tai pamarinuot arba paprieskonint, tai man truputį skonio trūko. Bet šiaip liuks, užskaitau.
      Aš iš tavo blogo pradėjau skolintis žuvies idėjas. Net visiškai nesąmoningą žuvį pavyksta skaniai paruošti.

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu