Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. spalio 31 d., penktadienis

Dorada su keptomis radicchio salotomis

Labai mėgstu žalėsius. Dėl agurkų esu pamišusi visomis formomis, salotų lapai tiesiog privalomas garnyras prie bet kurio patiekalo, o kur dar ridikėliai, burokėliai, kopūstai, pomidorai, svogūnai ir t.t. neišsivaizduoju nė vieno patiekalo be vienos ar kitos daržovės. O jeigu kalba pakrypo apie salotas, tai labiausiai mėgstu romanines, pok choi, garžgarstės, sultenės ar radicchio, cikorijos ir kitas sodraus skonio ir stangrias salotas. Radicchio ir cikorijos salotas labai mėgstu dėl švelnaus jų kartumo. Kitiems jis labai nemalonus, bet sumažinti kartumą galima jas pamerkti į ledinį vandenį. Kadangi jis man netrukdo, o kaip tik suteikia daugiau skonio, todėl šeimynai dažnai pasiūlau ne tik žalių salotų, bet ir keptų. Ypač skanu troškintos radicchio ar cikorijos salotos su jūros gėrybėmis (midijomis, geldelėmis, žuvimi). Todėl šios dienos vakarienei pasiūliau doradas su keptomis radicchio salotomis ir sojos padažu.

4 porcijos

2 dorados
1 galva radicchio salotų
2 česnako skiltelės
5 cm imbiero šaknies
1 raudonas svogūnas
3 valg.š. sojos padažo
3 valg.š. ryžių acto
1 valg.š. žuvies padažo
1/2 arb.š. čili pastos
1 arb.š. medaus
3 valg.š. vandens
1 citrina
1 valg.š. sezamų aliejaus
Žuvį išskroskite. Svogūnus, radicchio salotas supjaustykite riekelėmis. Kepimo indą pašlakstykite aliejumi, suberkite susmulkintą imbierą, česnaką. Ant viršaus sudėkite supjaustytas salotas, svogūną. Sudėkite žuvį. Apliekite pasigamintu mirkalu: soja, ryžiu actu, žuvies padažu, čili pasta ir medumi su citrinos sultimis. Uždenkite folija ir troškinkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių. Nuėmę foliją pakepkite dar 5-10 minučių priklausomai nuo žuvies dydžio.
Prieš tiekdami pabarstykite smulkintais kalendors lapeliais ir būtinai užliekite padažu.


4 komentarai:

  1. Odea, tu savo blog'ą galėtum pervadinti kaip nors "žuvies blog'u"! Jei reikia įkvėpimo žuvies patiekalams, tai tiesiausias kelias - ateiti pas tave:) Aš, beje, šiandien gaminau norvegišką menkę, bet po visos savaitės darbų jau neturėjau nei sveikatos, nei noro fotografuoti... Bet buvo labai gerai. Tiesiog labai labai gerai:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nida, labai bijau įsipareigoti, nes tada šeimyna tik žuvį ir jūros gėrybes tik valgys, o tai jau gręsia pavojumi....ir tai jau dukra papurkštauja, kada gi gaus pagaliau mėsos, o tai žuvis ir žolės atsibodo:)
      Po darbo tikiu, kad nelabai jau ko ir besinori....na gal dar jaukaus peties su taure vyno:) Kai pavarau per savaitę užturbintu smegenų greičiu, tai nei foto, nei žuvies besinori....
      O norvegiška menkę beveik visada nusiperku: kepu, verdu, troškinu ir net žalią pabandėme valgyti, bet per sausa, guminukiška pasidarė. Matyt tai tinka riebesnei žuviai:)

      Panaikinti
  2. Mes vakarienei taip pat valgėme doradas. Tavosios neabejotinai turėjo būti gardžios, aromatingos ir pilnos skonio..niam niam :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vilma, reiškiasi skaniai abi pavakarieniavom|:) Kitą kartą pabandyk įdėti radicchio salotų, labai geras skonis gaunasi. Ir visai nekartus:)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu