Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2014 m. rugsėjo 8 d., pirmadienis

Žuvies daržovių troškinys

Ilgai nerašiau, nekepiau ir neviriau. Net blogų neskaičiau:( Kažkok tuščias periodas buvo užkariavęs mano virtuvę, o gal ir mane pačią. Gal tas vasarinis karštis? Gal po to staigus lietus su šalčiu mane taip buvo paveikęs. Bet dabar jau grįžau ir tikiuosi, kad užvaldžiusi puiki virtuvinė nuotaika manęs neapleis ilgai. O kai sugrįžau ir peržvelgiau blogus, nuoširdžiai apsidžiaugiau. Na gerai, ne tas ŽODIS apsidžiaugiau, kai suradau Nidos   GEROS žuvies parduotuvė!!! aprašą. Kai ji grįžusi iš Izraelio surado šį stebuklą ir nepagailėjo pasidalinti su kitais šiuo atradimu. O aš "tipo" žuvies žinovė ir jos prekybos taškų "holmsė" šitos vietos dar nebuvau užtikusi. Būtinai apsilankysiu šioje parduotuvėje "Šiaurės jūra" ir kepsiu, virsiu, garinsiu ir t.t. visokias jūrines žuvis. O dabar tenka apsipirkinėti Rimi ir pirkti gal ir ne itin šviežią, bet įvairią žuvį (penktadienį nustebau suradusi tokią didelę žuvų įvairovę) bei paruošti labai rudeninį žuvies troškinį.

3-4 porcijos

200g lašišos
1 paltuso file
2 jūros ešerio file
200g durklažuvies file
1 poras
1 pankolis
1 nedidelis saliero gumbas
1 didelis pomidoras
1 skiltelė česnako
3 nedidelės oranžinės paprikos arba 1 didelė saldžioji paprika
1/2 čili pipiro
1 maža cukinija
2 valg.š aliejaus
vanduo
druska
Porą, salierą su pankoliu susmulkinkite. Mažas geltonas paprikas, cukinijas supjaustykite žiedais. Česnaką ir pomidorą su čili smulkiai sukapokite. Žuvį supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
Troškintuve apkepkite eilės tvarka: poras su pankoliu, česnakas, čili, saliero gumbas, paprikos. Šiems suminkštėjus sudėkite pomidorus. Suminkštėjus daržovėms, įpilkite 1 litą vandens. Įberkite druską. Kai viskas užvirs po 3-5 minučių sudėkite žuvį, užvirus išjunkite.
Tiekiant į lėkštę apiberkite pankolio lapeliais.
Tai ypatingai aromatingas troškinys. O kaip jis toks nebus, kai pagrindinės daržovės buvo prieskoninės! Labai rekomenduoju išbandyti:)




12 komentarų:

  1. Odeta, mieloji, viskas, kas yra su žuvim, yra TOBULA. O jei dar su gera žuvim ir šviežiom daržovėm, tai išvis pasaka. Aš pradėjau gyventi normaliai, kai apsilankaiu Šiaurės Jūroj ir supratau, kad viskas nuo šiol bus OK. Pamatysi, nenusivilsi ir tu:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nida, jeigu Tu sakai, kad ten gerai, tai labai tuo ir tikiu. Žinant prie kokios kokybės esi pratusi:)
      O aš vakar iš draugų gavau dovanų 2 karosus, tai dabar sėdžiu ir galvą laužau ką su jais padaryti. Traškius kepu visada, o kaip dar galima būtų teisingai su jais pasielgti? Kaulų kiekį sumažinti:)

      Panaikinti
    2. Nu nebent sumalk su visais kaulais:))))) Nes kitaip tai neįsivaizduoju ką su tokiom žuvim daryti:)))

      Panaikinti
  2. O jau troškinio gražumas! Gardumas, manau, irgi. Gaila, kad Kaune panašios žuvies parduotuvės nėra :(, užtai vilnietes sveikinu su atradimais :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kristina, ačiū:) Manau, kad ir į Kauną ateis žuvies krautuvėlės, gal ne tuoj pat, bet tikiu, kad nereikės milijoną metų laukti. O gal jūs pas mus į svečius, į sostinę dažniau užsukite?:) Tuo pačiu ir žuvelę kokią skanią nukausite:)

      Panaikinti
  3. Sveika sugrizus! Pasiilgom ;) Del zuvies tasku, tai nepergyvenk, as irgi tik is Nidos posto suzinojau. O abi juk lakstom po taskus ir ieskom kur geriau ko :D Bet del to ir smagu, kad visos/visi dalinames info, taip ir atsiranda nauji dziugus "taskai" :) As irgi jau laukiu, kada istaikyti nuvaziuoti, internete patikrinau, tai pasiula labai neblogai atrodo.
    Ir toks comfort food siandienos vakarienei labai i tema butu :)
    Na, o Tau jei nuotaika kur dingtu vel, brukstelk, galima vyno terapija suorganizuoti ;)))))
    skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaitytoja, as irgi norėjau pasidžiaugti, kad žmonės pradeda po truputi dalintis informacija. O tokį maistą aš galėčiau valgyti kas dien, o ką jau kalbėti apie žuvį ir kitas jūros gėrybes. Jau laukiu nesulaukiu kada galėsiu paragauti šviežių midijų, jūros šukučių ar aštuonkojo. O čia šast ir yra pasiūlymas. Džiaugiuosi kaip mažas vaikas:)
      Vyno terapija geroje kompanijoje labai gerai:) Sutariame, kad tai nuotaikai net neįtakos:)

      Panaikinti
    2. Nida rase, kad ta parduotuele kas 2 savaites vezimus svieziu zuvu darys (tikiuosi, kai mes taip ispirksim viska, dazniau prades vezti :))) ), ir busima tokia data bus 19d. Bet vaziuosiu apsidairyti ir saldytos produkcijos :) Del juros gerybiu sutinku - galeciau kasdien maitintis, mesos net nepasigesiau.
      O musu terapijose nuotaikos tik geros buna ir kitaip neimanoma net ;)
      Skaitytyoja

      Panaikinti
  4. Aš irgi ne kažką gaminau paskutiniu metu. Užtat šį savaitgalį su vyru užsispyrusiai bandėm lenkų virtuvės šedevrus išragauti, tai kaip dėjom tai dėjom per penktaidenį ir šeštadienį, tai sekmadienį išvis valgyt nebegalėjau. Užtat bandysiu kažką iš kaimynų lenkų virtuvės, nes ir produktai tie patys kaip pas mus, tik truputį kitaip suderinti ar pagaminti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dovile, o man lenkų virtuvė patinka, ypač jų barščiai:) Nida yra superinį receptuką su šiais barščiais pas save bloge patalpinusi. Ypač kai dabar yra šviežių gražių burokėlių:)

      Panaikinti
  5. Kaip gardžiai šitas maistas atrodo! Ryt-poryt būtinai keliausiu visų tų file žvejot.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Reda, smagu jeigu tai gali padaryti ryt poryt ar bet kurią kitą dieną, bet smagu, kad nuo šiol ir Vilniuje tai galima padaryti:) Vis negaliu atsidžiaugti;)

      Panaikinti

Komentuokite, diskutuokime, labai laukiu